Skip to content

Olandezii de la SINISTER – două concerte în România

octombrie 17, 2012

Unul dintre cele mai renumite grupuri de old school technical death metal va poposi din nou în România, de data aceasta pentru două concerte! Astfel, în zilele de Joi, 25 Octombrie şi Vineri, 26 Octombrie, olandezii de la Sinister vor susţine două concerte în România, la Timişoara, respectiv Bucureşti.

Din programul concertului de la Timişoara, mai fac parte trupele KROW (Brazilia) şi CASUS (Germania), iar, în cadrul concertului de la Bucureşti, vor mai fi de văzut trupele CASUS (Germania), KILLCHAIN (Slovacia), DECEASE (România) şi SINCARNATE (România).

SINISTER reprezintă una dintre cele mai vechi titulaturi death metal prezente încă pe piaţă! Încă din 1988, Mike van Mastrigt (voce), Ron van de Polder (chitară) şi Adrie Kloosterwaard (tobe) au pus pe picioare un proiect care se dorea a fi unul dintre cele mai brutale existente pe piaţă! Cum din line-up-ul iniţial lipsea un bass-ist, în anul următor a fost cooptat Corzas Nanuruw. Puternic influenţaţi de trupe cum ar fi Possessed, Deicide sau Slayer, acestia au scos pe piaţă în anul de graţie 1998 unul dintre cele mai agresive materiale discografice din întreaga istorie a subgenului, Aggresive Measures, album care repune trupa pe firmament, într-o perioadă în care black-ul a racolat mulţi dintre adepţii death-ului. Cu o istorie zbuciumată, drept dovadă stând faptul că că prin grup s-au perindat, până în prezent, nu mai puţin de 20 de membri şi că primul EP a fost lansat abia în 1990, Sinister au luat o nedorită de nimeni pauză între 2003 şi 2005. Practic, în acel moment trupa a păstrat doar un minimal schelet din vechiul Sinister, 4 dintre cei 5 membri fiind nou-veniţi. În formula actuală, îl regăsim pe fondatorul Adrie Kloosterwaard, însă acesta zguduie tobele acum. Alături de acesta, în România vor mai veni Dennis Hartog (chitară), Bastiaan Brussaard (chitară), Mathijs Brussaard (chitară bas) şi Toep Duin (tobe).

Aceste concerte fac parte din turneul de promovare al albumului The Carnage Ending, datat 2012, care este cel de-al 11-lea album de studio din cariera trupei.

Pentru mai multe detalii privind activitatea trupei SINISTER, va invit să accesaţi http://www.myspace.com/sinisterwingsofdeath

În cele două concerte, alături de cei de la Sinister vor mai performa şi germanii de la Casus. Aceştia tind deja să devină o prezenţă constantă pe scenele din România. Trupa de brutal death metal din Hildesheim, Germania, are la activ doar un dem self-titled, scos pe piaţă în chiar anul de naştere al trupei, 2008. În cei 4 ani de existenţă, trupa şi-a consolidat nu numai abordarea muzicală, aceasta fiind una cristalizată destul de bine de la începuturi, cât şi line up-ul, acesta fiind acelaşi cu cel de debut, adică Alex (voce), Karsten Albrink (chitară), Sven Liessmann (chitară bas) şi Adrian (tobe).

Pentru mai multe detalii privind activitatea trupei CASUS, vă invit să accesaţi http://www.myspace.com/casusdeath

Pe scena clubului DAOS din Timişoara, alături de cele două trupe sus-menţionate, vor mai urca şi brazilienii de la Krow, trupă care, în cadrul turneului Traces Of The Trade Euro Tour 2012, are programate numaipuţin de 9 concerte în România. Nici pentru brazilieni nu este pentru prima dată când ne vizitează ţara, în decursul celor 6 ani de existenţă. Cu un sound orientat puternic înspre death metal-ul optzecist, cu riff-uri de chitară agresive şi puternice, trupa a susţinut în 2010 un prim turneu european, organizat de label-ul românesc Axa Valahă, care s-a concretizat prin 35 de concerte în 10 ţări. Actualul turneu marchează apariţia celui de-al doilea full length al trupei formată din Guilherme Miranda (voce, chitară), Lucas (chitară), Humberto Costa (chitară bas) şi Jhoka Ribeiro (tobe), intitulat – asemenea turneului – Traces Of The Trade.

Pentru mai multe detalii privind activitatea trupei KROW, vă invit să accesaţi http://www.myspace.com/krowmetal

Slovacii de la Killchain vor veni la Bucureşti cu sonorităţi death / grind, un melanj agreabil între old school death metal şi death metal-ul pure. Fiinţaţi din 2005, cei 4 death-eri din estul Slovaciei au scos până în prezent două albume, intitulate One More Victim (2007) şi They (2009).  Cel din urmă vizează o orientare mai apropiată sound-ului pe care Gabi (voce), Stano (chitară, backing vocals), Mat’o (chitară bas) şi Kubo (tobe)  şi-l doreau încă de la început, unul cu riff-uri mai brutale şi cu voce growl mai prezentă, într-un melanj tehnic şi finisat. Dovadă a creşterii lor calitative de netăgăduit stau şi colaborările pe care le-au avut cu Trevor Nadir (Sadist) şi cu Dave Kibler (Lividity) pe două dintre piesele ce completează cel de-al doilea album.

Pentru mai multe detalii privind activitatea trupei KILLCHAIN, vă invit să accesaţi http://www.myspace.com/killchainmetal

Trupa bucureşteană Sincarnate şi-a început periplul prin labirintul doom / death metal în anul 2005, când Marius (voce) şi Dyo (chitară) au pus bazele acestui grup care s-a dovedit, pe parcurs, a-şi fauri un sound unic pentru piaţa românesacă. În scurt timp, au găsit în Enthroll (chitară) şi Gigi (tobe) alţi doi adepţi ai ideilor lor legate de evoluţia în timp şi stadiul în care ajunsese condiţia umană în acel moment, ca fenomen la scară mondială. Pentru a da o tentă mai expresivă ideilor lor transpuse în muzică, cei 4 au cooptat si un clăpar, în persoana lui Cristi, formulă în care trupa a scos pe piaţă un prim material discografic în 2008, anume albumul On The Procrustean Bed. În ciuda unor schimbări de componenţa, trupa şi-a continuat activitatea preponderent prin concerte în afara ţării (Germania, Slovenia, Polonia, Moldova şi Bulgaria), activitatea concertsitică culminând cu deschiderea concertului de la Bucureşti al portughezilor de la Moonspell şi cu prezenţa, în acelaşi an 2010, la festivalul ARTmania de la Sibiu, unde Sincarnate au cântat în deschiderea unor trupe precum Lacrimosa, Tiamat sau Aqua De Annique. În prezent, componenţa trupei îi adună pe Marius (voce), Giani (chitară), Nicu (chitară), Răzvan (chitară bas), Cristi (clape) şi Gigi (tobe).

Pentru mai multe detalii privind activitatea trupei SINCARNATE, vă invit să accesaţi http://www.sincarnate.ro/ şi http://www.myspace.com/sincarnateband

Concertul de la Bucureşti va fi deschis de tânăra trupă clujeană de thrash metal Decease, aflată la primul ei contact cu Capitala. Formaţia în luna Mai a anului 2011 – desi bazele formaţiei au fost puse încă din 2009 – cei de la Decease şi-au definit orientarea stilistică în zona unor trupe cum ar fi Demolition Hammer, Exhorder, Malevolent Creation sau perioada de început Sepultura. În acest an, cei 3 zălăuani, deveniţi clujeni prin adopţie studenţească, anume Radu Vulpe (voce, chitară), Cătălin Vulpe (chitară bas) şi George Alb (tobe) au lansat primul lor material discografic, EP-ul Exhort To Obliterate, concertele lor cuprinzând în totalitate piesele incluse pe acest material.

Pentru mai multe detalii privind activitatea trupei DECEASE, vă invit să accesaţi http://www.myspace.com/decease_band

Concertul de la Timişoara, care vizează trupele SINISTER (Olanda), KROW (Brazilia) şi CASUS (Germania) va avea loc în Club DAOS, începând cu ora 21:00 şi va fi urmat de un afterparty rock & metal, cu muzică marca Marius & Alex. Preţul biletelor este de 30 de lei până pe data de 24 Octombrie inclusiv şi 40 de lei la intrare.

Concertul de la Bucureşti, care ne propune întâlnirea cu trupele SINISTER (Olanda), CASUS (Germania), KILLCHAIN (Slovacia), SINCARNATE (România) şi DECEASE (România) va avea loc în Club Fabrica. Preţul biletelor este de 30 de lei în avans şi 40 de lei în ziua concertului. Pentru bilete în avans, trimiteţi un mail cu numele complet şi numărul de bilete dorite la invisibleguest@yahoo.ro.

Autor: Tudor Bolgar

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: