Skip to content

The Mono Jacks in deschidere la The Cranberries

octombrie 4, 2012

Bucuresti, 3 octombrie 2012 – The Mono Jacks vor deschide cel de-al doilea concert al trupei The Cranberries la Bucuresti. Pe 11 octombrie, Dolores O’Riordan, Noel Hogan, Mike Hogan si Fergal Lawler le pregatesc fanilor romani o reintalnire senzationala la Romexpo, in Pavilionul Central. Doua ore de piese mai vechi si mai noi, de pe albumul Roses, ultima aparitie discografica a irlandezilor. Accesul la concert este permis incepand cu ora 18.30, iar The Mono Jacks vor intra pe scena la ora 20.00. Termenii si conditiile de acreditare pentru reprezentantii presei sunt disponibile aici.

 

The Mono Jacks s-au format in 2008, la initiativa lui Doru Trascau de la AB4. In 2012, The Mono Jacks sunt: Doru Trascau (voce, chitara), Florin Vasile (chitara, voce), Dorian Cazacu (tobe) si Alex Tomescu (bas).

 

Abordarea lor muzicala descinde din curentul alternative-indie rock consacrat in Statele Unite de trupa Interpol. Liniile de chitara topesc tensiunea compozitiilor, transmitand o caldura ce evoca ceva din sound-ul trupelor Snow Patrol, Editors sau chiar White Lies. Cine ii asculta pentru prima oara descopera compozitii mature, intense, transpuse live cu multa energie si eleganta de patru instrumentisti foarte talentati.

 

Dupa mai bine de un an de munca in sala de repetitii si concerte in cluburile bucurestene, The Mono Jacks au fost pregatiti sa intre in studio. Inregistrarile ce s-au desfasurat in doua sesiuni pe parcursul anului 2010 s-au concretizat in albumul de debut al trupei „Now In Stereo”. Single-urile precum „Maria”, „Come Back Girl” sau „Push The Pedal” au facut ca trupa sa devina una dintre cele mai importante si apreciate din pesisajul autohton al rockului alternative,

 

Anul 2011 aduce un nou material discografic in carierea trupei – EP-ul „Fortunes”. Numele discului ilustreaza procesul in care materialul a prins viata in studio: patru piese („four tunes”) – inregistrate in doar doua zile – care reusesc sa surprinda si povestea trupei care in acel an a batut drumurile Romaniei, Ungariei si Serbiei pentru a canta pe unele din cele mai importante scene: Sziget Festival, EXIT Festival, Ursus Evolution sau in deschiderea concertului Suede.

 

Aflati in punctul in care majoritatea trupelor fac alegeri ce le vor defini cariera mai tarziu, cele patru “ravașe” contin trimiteri autobiografice („Go Daddy”), experiente personale si, in acelasi timp, universale („Woman”), portrete de un realism amuzant („Modernis”), toate filtrate insa prin prisma unei introspectii lucide, aproape abisale („Gandurile”). Liantul dintre cele patru piese ramane acea melancolie asumata – si uneori reprimata – care a devenit amprenta materialelor discografice The Mono Jacks.

 

Cel mai nou single, „Gandurile” este una dintre primele doua compozitii The Mono Jacks cu versuri in limba romana, si totodata una dintre cele mai dramatice piese din cariera trupei ce s-a conturat in timpul unei repetitii tensionate, dovedind inca o data ca anumite stari conflictuale pot fi benefice pentru procesul de creatie.

Biletele sunt disponibile la preturile de 220 lei – Parter Golden Ring si 160 lei – Parter Silver Ring. Tichetele se pot cumpara online pe www.eventim.ro, sau prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti). Biletele pot fi achizitionate si in doua rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polona nr. 15.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: