Skip to content

31 de ani de când Bruce Dickinson a fost cooptat ca vocalist în Iron Maiden

septembrie 27, 2012

Pe data de 26 Septembrie, s-au împlinit 31 de ani de când solistul Bruce Dickinson a fost cooptat ca vocalist al trupei britanice de heavy metal Iron Maiden, contribuind semnificativ în creşterea şi ajungerea acesteia drept un etalon indiscutabil al muzicii heavy metal la nivel mondial. La data sus-menţionată, Bruce Dickinson l-a înlocuit pe Paul Di’Anno. Debutul său discografic ca şi frontman al celora de la Iron Maiden avea să se producă cu un an mai târziu, odată cu lansarea genialului album The Number Of The Beast.

În anul 1983, Iron Maiden a lansat albumul Piece Of Mind, iar, un an mai târziu, Powerslave. În special primul dintre ele s-a bucurat de un real succes, prin piese cum ar fi Flight Of Icarus, dar 2 Minutes To Midnight, cuprinsă pe Powerslave, rămâne şi ea o piesă de referinţă în evoluţia acestui curent muzical. Au urmat albumele  Seventh Son Of A Seventh Son, No Prayer For The Dying şi Fear Of The Dark – ultimul lansat înainte ca Bruce să părăsească trupa.

În tot acest timp, Bruce nu s-a dezis nici de micile sale pasiuni. Astfel, în anul 1986, activitatea trupei – menită a fi dedicată scrierii albumului Somewhere In Time, a fost întreruptă, datorită dorinţei lui Bruce de a se perfecţiona ca scrimer, sport pe care l-a practicat de tânăr! Mai mult, Bruce a deschis şi menţine şi în prezent deschisă o unitate de producţie de echipamente pentru scrimă, reunite sub brand-ul Duellist. În anul 1990, Bruce şi-a luat si brevetul de pilot, iniţial pentru avioane de mici dimensiuni, de companie, dar, mai apoi, a fost inclusiv pilot al companiei aeriene Astraeus, din Marea Britanie, pilotând cu precădere avioane de tip Boeing 757 – transatlantice. În anii 2007 şi 2010, a pilotat avioanele care au transportat echipele de fotbal Rangers F. C. şi Liverpool F. C. la două meciuri internaţionale, în Israel şi Italia. Deasemenea, în turneele Somewhere Back In Time 2008-2009 (care a ajuns şi la Bucureşti, pe data de 04 August 2008) şi The Final Frontier World Tour 2011 (care a ajuns şi la Cluj-Napoca, pe data de 16 August 2010), Bruce a fost cel care a pilotat celebrul deja Ed Force One, avionul care transportă trupa în turnee. Bruce Dickinson a realizat, timp de 8 ani, emisiuni radio la BBC Radio Station Music 6, iar, în 2005, a fost prezentatorul unei emisiuni de 5 episoade, difuzată pe Discovery Channel, intitulată Flying Heavy Metal. Bruce Dickinson a avut şi 2 apariţii editoriale: The Adventures Of Lord Iffy Boatrace (1987) şi The Missionary Position (1992), dar şi una scenografică, în filmul Chemical Wedding, în care Bruce a şi jucat un rol figurant.

De-a lungul celor 12 ani pe care i-a petrecut, într-o primă etapă, ca vocalist al Iron Maiden, el şi colegii săi de trupă au fost răsplătiţi cu o serie impresionantă de discuri de aur şi de platină, datorită cărora Bruce Dickinson a ajuns într-un timp relativ scurt să fie extrem de îndrăgit şi de apreciat, atât de către specialişti, cât şi de publicul larg.

În anul 1993, Bruce a părăsit trupa, datorită dorinţei sale de a se afirma şi într-o carieră solo, care să-i faciliteze impregnarea în piese a unor idei mai variate şi mai apropiate viziunilor sale, fiind înlocuit în Iron Maiden cu Blaze Bailey, un solist care nu s-a ridicat nicio clipă la monumentalitatea lui Bruce. Ca atare, în anul 1999, Bruce a fost re-cooptat ca membru în Iron Maiden, împreună cu chitaristul Adrian Smith. De la revenirea sa în trupă, Bruce s-a axat aproape în totalitatea pe cariera sa alături de ceilalţi colegi, înregistrând un singur album solo.

Primul album apărut după reîntoarcerea lui Bruce a fost Brave New World (2000) – unul dintre cele mai bune albume din istoria heavy metal-ului! În 2003, a apărut albumul Dance Of Death, iar în 2005 discografia trupei s-a îmbogăţit cu albumul A Matter Of Life And Death. Cel mai recent album, The Final Frontier, este poate cel mai reuşit album din lume scos în ultimii 2 ani!

Pe lângă cele 11 albume de studio lansate ca vocalist al Iron Maiden, Bruce a mai lansat şi 6 albume de studio solo, dar şi 4 în calitate de solist al trupei Samson.

Autor: Tudor Bolgar

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: