Skip to content

30 de ani alături de cei de la W.A.S.P.!

septembrie 21, 2012

Pe data de 21 Septembrie 1982, luau fiinţă, în oraşul îngerilor şi al multor altor trupe exponenţiale ale scenei heavy-metal, cum ar fi Motley Crue, Ratt sau Quiet Riot. La 3o de ani, se cuvine să cinstim la înălţime unul dintre cele mai importante nume ale scenei heavy-metal din lume: W.A.S.P., la aniversarea a 30 de ani de când Blackie Lawless (voce, chitară), Randy Piper (chitară), Rik Fox (chitară bas) şi Tony Richards (tobe) şi-au unit forţele creatoare, sub numele iniţial de Circus Circus!

Originea numelui trupei este incertă şi în prezent, trupa neconfirmând nicio speculaţie în acest sens. De vreme ce este un acronim, s-ar presupune că numele trupei ar veni fie de la We Are Sexual Prophets, fie de la White Anglo-Saxon Protestants, fie de la We All Smoke Pot, fie de la We Are Satan’s People, fie de la We Are Satan’s Preachers, fie de la We Ate Savory Pancakes … se prea poate observa că imaginaţia unora nu are limite!

Albumul de debut al trupei, omonim trupei, a apărut în anul 1984, la Capital Records, iar primul single extras a fost Animal (Fuck Like A Beast), iar L.O.V.E. Machine şi I Wanna Be Somebody i-au pus pe cei de la W.A.S.P. încă de la primul lor album pe frontispiciul heavy metal-ului mondial! Practic, W.A.S.P. este unul dintre puţinele exemple de trupe longevive din aria metalului care şi-a plasat cele mai cunoscute piese din întreaga istorie a trupei pe chiar primul material, necontenind, însă, pe parcursul timpului, să nu se dezică de la compune piese excepţionale!

Acum, la ceas aniversar, W.A.S.P. înseamnă Blackie Lawless (voce, chitară), Doug Blair (chitară, backing vocals), Mike Duda (chitară bass, backing vocals) şi Mike Dupke (tobe), iar discografie acestei influente trupe numără 13 albume de studio (unul dintre ele, în variantă double album), 4 albume live, 3 compilaţii, 12 single-uri şi 4 concerte înregistrate pe suport video. Pe lângă acestea, sub oblăduirea trupei, în anul 2012, a apărut un album tribut W.A.S.P., intitulat W.A.S.P. Tribute – The Crimson Covers.

În decursul celor 30 de ani de istorie, W.A.S.P. au concertat şi în România de 3 ori: pe 7 Octombrie 2006 la Cluj-Napoca, iar pe 21 Septembrie 2009 şi pe 17 Iunie 2012, la Bucureşti, în cadrul festivalului OST Fest, ca parte a turneului aniversar „30 Years Of Thunder World Tour”.

Să le dorim „viespilor” mult succes şi stăruinţă pe mai departe!

Autor: Tudor Bolgar

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: