Skip to content

Freddie Mercury ar fi împlinit astăzi 66 de ani

septembrie 5, 2012

Dacă solistul trupei Queen, Freddie Mercury, ar mai fi fost printre noi, astăzi și-ar fi sărbătorit cea de-a 66-a aniversare.

Legendarul muzician s-a născut ca Farrokh Bulsara pe 5 septembrie 1946 în Stone Town, Zanzibar și și-a petrecut o mare parte din copilărie în India. A început să ia ore de pian la vârsta de 7 ani, iar câțiva ani mai târziu, în școală, și-a format prima trupă. Artistul și familia sa au fost nevoiți să părăsească Zanzibarul din cauza situației de conflict din anul 1964, mutându-se în Anglia.

În 1970 li s-a alăturat lui Brian May și lui Roger Taylor, formând trupa ce avea sa devină o adevărată legendă muzicală. El a ales numele de Queen și în aceeași perioadă și-a schimbat și numele în Freddie Mercury. Ceea ce a urmat, e greu de rezumat în cateva rânduri. Mercury a scris multe din hiturile trupei Queen, printre care “Bohemian Rhapsody”, “We Are The Champions”, „Don’t Stop Me Now”, „Killer Queen” și „Crazy Little Thing Called Love. Este de menționat faptul că artistului îi făcea plăcere să îmbine genuri cât mai variate atunci când compunea piese.Mai mult de atât, și prestațiile sale live au ieșit în evidență, reușind, după cum spunea chitaristul Brian May, să-l facă și pe spectatorul de pe cel mai îndepărtat loc de pe stadion să se simtă în mijlocul acțiunii. Vocea sa inconfundabilă și talentul înnăscut au contribuit mult la succesul de care se bucură și astăzi formația. Alături de celebra trupă a lansat 15 albume de studio, la care se mai adaugă 2 ca artist solo.

Primăvara anului 1987 a venit cu o veste proastă, începând să circule zvonuri cum că muzicianul a fost diagnosticat cu SIDA, zvonuri ce au fost ulterior confirmate. Mercury și-a făcut ultima apariție în public la ediția din februarie 1990 a Brit Awards, unde Queen a primit un premiu pentru contribuția muzicală. S-a stins din viață în seara zilei de 24 noiembrie 1991, la doar 45 de ani, la reședința sa din Kensington. Însă pentru noi, Freddie Mercury va rămâne mereu nemuritor și ne vom aminti în fiecare an că pe 5 septembrie s-a născut o stea.

 

Maria Purcariu

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: