Skip to content

Interviu cu Tibor (Grimegod)

iulie 23, 2012

„Rabdarea, vointa  si nu in ultimul rind perseverenta fara de care nu prea poti realiza nimic pe termen lung.”

1.) Salutare Tibor! Pentru inceput, te rog sa-ti faci o autoprezentare pentru cititorii JURNAL ROCK.

Salutare. Sunt chitaristul, vocalistul si compozitorul formatiei Grimegod, care a luat fiinta in toamna anului 1991 ca prima trupa de doom death metal din Romania. In 1994 apare primul demo -Never come back- cu care trupa intra in atentia publicului, demoul se vinde in citeva sute de exemplare, iar trupa participa si cistiga mai multe festivaluri concurs tipice pentru inceputul anilor ’90. In 1995 se lanseaza -Under the sad and silent sky- fiind considerat primul album doom death din Romania care se vinde aproximativ in 2000 de exemplare. In 1997 se semneaza contract cu Bestial Records cu care se lanseaza 3 albume -Dreamside of me- 1997, -The Darkside- 1998 si -With broken wings- 2000. Urmeaza niste ani in care componenta formatiei o cam ia razna, oameni  vin si pleaca, de 3 ori se incearca producerea unui nou album care pana la urma nu se concretizeaza niciodata. In 2012 trupa ajunge la un numar 400 de concerte sustinute in dealungul celor 21 de ani si incercam sa finalizam noul nostru album -Wrong roads- pe care lucram deja de citiva ani..

2.) Ce noutati ne poti divulga in legatura cu trupa Grimegod ?

La mijlocul lunii August relansam primul nostru album dupa 17 ani- Under the sad and silent sky- pe cd (DIGIPACK) intr-o forma remasterizata, in cadrul unui eveniment misto de tot despre care va voi anunta zilele viitoare cind va aparea stirea oficial. Relansam primul album dupa atatia ani deoarece foarte multa lume ne-a cerut in dealungul anilor cd-ul, care defapt nu exista
in 1995 el fiind scos doar pe caseta si cum casetele nu se mai asculta, devenise un album analogic pierdut intr-o lume in care doar formatele digitale se mai asculta. Ar mai fi de spus ca avem in merchandise 2 noi modele de tricouri -Blinded by loneliness- si de data asta  avem si girlie-uri si longsleev-uri.
3.) Ce trupa ti-ai dorit sa vezi live si nu ai reusit pana acum ?

Marea majoritate a trupelor preferate am reusit sa le vad live in afara de Arcturus, fapt pe care il regret la maxim, In the woods care nu stiu daca voi mai reusi sa ii vad vreodata si Ulver pe care i-am pierdut anul trecut la un fest din Ungaria.
4.) Crezi ca vor mai aparea trupe de metal romanesc care vor mai avea ceva de spus ?

Cu siguranta au fost si vor apare trupe misto, potential ar fi, sa vedem cum vor rezista cu nervii in vremurile astea ciudate in care cd-urile nu se mai cumpara si concertele devin tot mai lipsite de public. Din aceasta cauza, din pacate multe trupe bune  nu au rezistat si s-au dus pe apa simbetii.

5.) Ti-a influentat viata si mentalitatea trupele la care activezi ?

Cu siguranta da.
6.) Ce ii lipseste cel mai mult unui muzician roman ?

In afara de instrumentele visate (care sint extrem de scumpe) si sustinerea publicului si mass mediei de specialitate (EXISTA SI EXCEPTII), cred ca rabdarea, vointa  si nu in ultimul rind perseverenta fara de care nu prea poti realiza nimic pe termen lung.

7.) Ai putea sa-mi spui ce alte pasiuni mai ai in afara muzicii ?

Alte pasiuni nu am…
8.) Ce parere ai despre latura mai agresiva a muzicii rock/metal ?

Sincer doar latura agresiva a muzicii metal am ascultat-o si o ascult in continuare, am crescut pe albumele celor de la Napalm Death, Terrorizer, Carcass, mai apoi am descoperit My Dying Bride, Katatonia, Arcturus, Anathema, In the woods si Paradise lost. In paralel ascult si alte muzici ce nu au legatura cu metalul cum ar fi Depeche mode, The cure, Radiohead sau Massive Attack.

9.) Ce planuri ai pentru viitor ?

Sper sa reusim sa finalizam si sa lansam cit mai curind noul album -Wrong roads- Momentan in august lansam- Under the sad and silent sky-, sper sa reusim sa facem poate si un pseudo-turneu mai special de citeva concerte in care vom cinta albumul cap-coada.

10.) Iti multumesc foarte mult pentru timpul acordat si in final te rog sa le transmiti ceva cititorilor Jurnal Rock.

Eu iti multumesc pentru sustinere si promovare si ramineti rock!
Autor interviu: Mihai Venedict

DACA TI-A PLACUT ARTICOLUL LIKE LA PAGINA JURNAL ROCK

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: