Skip to content

Gandul Matei, Vendetta si Trooper la Stufstock 10

iulie 4, 2012

Stufstock 10 anunță că, pe lângă trupele deja comunicate, se alătură line-up-ului de festival trei dintre cele mai apreciate nume ale scenei românești și europene: Gândul Mâței, Vendetta și Trooper. Publicul îi poate vedea și auzi pe 27 și 28 iulie, pe scena mare a festivalului Stufstock.

* * *

Gândul Mâței – s-au înființat în 1996, în Republica Moldova, din pasiune pentru muzică. De-a lungul timpului, trupa și-a schimbat componența, pentru a ajunge acum la o formulă de succes: Nicu Ţărnă – voce, Sergiu Iarovoi – chitară, Igor Cristov – clape, Sergiu Rusu – bas, Iurie Berdea – tobe si Ghenadie Cazac – trompeta. Primul album “Cu gândul la ea” a fost lansat în 2000 și le-a confirmat valoarea pe piața muzicală. Au urmat alte 3 albume, compuse în stilul care i-a consacrat: “La Ciocana”- 2004, “Ghem în ghem”- 2005 și “În profil”- 2008.
Abordarea ingenioasă a stilului , precum și participarea la numeroase festivaluri și concerte, le-a adus un prim succes: cucerirea pieței de rock alternativ din Rusia și Ucraina, unde publicul s-a identificat imediat cu mesajul lor. În România nu sunt un nume nou, și asta datorită concertelor pe care le-au susținut în cele mai mari orașe ale țării, printre care Timișoara și Iași.

Vendetta este o trupă hardcore din Sofia, înființată în 2001. Recunoscută pentru stilul unic și piesele cu mesaj profund, Vendetta a colaborat de-a lungul timpului cu trupe precum Last Hope și Skinflick, cu Outrage și cu Born from Pain. În 2005, Vendetta a înregistrat primul album, ”Friends Of God, Enemies Of The World”, considerat unul din cele mai bune albume europene de gen. Trupa a mai cântat alături de Integrity, Knuckledust, Madball și Death Before Dishonor. În 2007, trupa s-a destrămat, pentru a se reuni la sfârșitul anului 2009, când au înregistrat “Time of Violence”, (inspirat de romanul lui Anton Donchev).
Componența: Delian Stefanov, Alexander Parvanov, Mihail Yoissifoff, Marin Sladkarov, Martin Georgiev, Simeon Mihaylov.

Trooper este una din cele mai cunoscute trupe de heavy metal din România, numele fiind preluat din titlul piesei „The Trooper” a formației Iron Maiden. Cu o experiență de 16 ani în spate, formația târgovișteană se poate lăuda cu faptul că a urcat pe scenă alături de trupe ca Iron Maiden, Judas Priest, Scorpions, Nazareth, Whitesnake, WASP, The Cult, Prodigy, Sepultura sau Manowar. În mai 2001, Trooper înregistrează un demo-disc, numit „Trooper
2001”, care conține piese precum: „No tomorrow”, „Life and death” și „Lacrima” . Începând cu 2002, trupa începe să câștige din ce în ce mai mult atenția publicului din România, atât prin concertele la care participă, cât și prin calitatea melodiilor scoase.
Cu mai mult de 5 albume de studio, un album conceptual opera rock ”Poemele Valahiei”, 5 EP-uri și albumul aniversar Live ”15”, Trooper a devenit un adevărat icon al genului, cu mii de fani în România, numeroase premii în topuri de specialitate, concerte și turnee naționale.
Trooper a urcat prima dată la Stufstock în 2003, unde au cântat în fața a 30.000 spectatori, iar de atunci, formația este o prezență activă pe scena festivalului.

***

Biletele pentru festival au fost deja puse în vânzare și sunt valabile pentru zilele de concert din 27 și 28 iulie. Acestea pot fi achiziționate de pe biletoo.ro, blt.ro, bilet.ro, myticket.ro și bilete.ro , precum și prin partenerii acestora. Prețul unui bilet/zi este de 65 lei, iar prețul unui abonament în perioada de presale este de 99 lei (22 iunie-8 iulie).

***

Stufstock, cel mai longeviv festival open air de rock de la malul Mării Negre a reușit să devină, în cele 9 ediții organizate în Vama Veche, o adevarată experiență muzicală și culturală pentru publicul din România și din țările învecinate.
În cifre, Stufstock se traduce prin: 200.000 de vizitatori, 14 scene, 86 de trupe românești, 48 de artiști străini, 108 lungmetraje și scurtmetraje și peste 700 de voluntari care au participat la organizarea și desfășurarea evenimentului.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: