Skip to content

Ca-n anii ’80

Aprilie 29, 2012

Nu încape îndoială că anii ’80 au însemnat enorm pentru industria muzicală. În acea perioadă au răsărit o gramadă de trupe, multe dintre acestea revoluționând, în special, scena rock. Fie că vorbim despre hair metal, thrash metal sau altceva, per ansamblu muzica rock produsă atunci este de neînlocuit. Deși acest curent părea a se fi sufocat odată cu trecerea în noul mileniu și apariția unor genuri noi care, din păcate au prins foarte repede la public, lucrurile stau complet altfel.
Rock-ul acelor vremuri nu a dispărut. Aparent, tot mai mult tineret devine interesat de acest fenomen. Să fie oare din cauza concertelor? În cazul României cel puțin, aceasta e o explicație cât se poate de plauzibilă. În ultimii ani, un puhoi de artiști a invadat țara noastră. Au venit Whitesnake, Def Leppard, Europe, Ozzy Osbourne, Judas Priest, Metallica, Aerosmith și încă o groază de astfel de nume; așa ceva era un lucru rar pe la noi. Odată cu venirea acestor trupe, a apărut și noua generație de fani. Ca să fie tacâmul complet, aceștia s-au gândit să adopte chiar și look-ul de atunci al artiștilor:păr tapat, bandane, haine de piele și animal print–e tare simplu. Dacă tot e din nou la modă muzica, de ce să nu readucem la viață și stilul?
Poate unii sunt sceptici, însă acesta nu este deloc un lucru rău. E motiv de bucurie faptul că tot mai mulți tineri ascultă și apreciază capodoperele anilor de aur. Ar trebui să fim fericiți că le-a venit și românilor mintea la cap în materie de muzică. Să speram că schimbarea aceasta va fi și una de durată, poate așa ne-or mai vizita și alte trupe în anii ce urmează.

Autor: Maria Purcariu

Anunțuri
2 comentarii leave one →
 1. Mai 2, 2012 00:21

  da din pacate in anii 80 am ramas. nu reusim decat in prea mica masura sa tinem pasul cu ce se face in ziua de azi in muzica. daca am fi vazut trupele astea in anii 80 ar fi insemnat enorm, a le vedea dupa 2000 nu e decat trist, iar a le imita fara a aduce nimic nou, nimic inovativ din sec 21, e cu atat mai trist. cum sunt acesti copii teribili numiti trooper. se manifesta bine baietii, nimic de zis, dar fac fix o muzica de acum 40 de ani. n-are nicio treaba cu sec in care traim.
  dar pt noi e ok ca si noi suntem la fel de inapoiati. mai sunt si exceptii pe la noi cum este acest salutar si emblematic DBE, dar care de ceva editii se cam impotmoleste intr-un anumit segment.
  Oricum ne da o nota de distanta intre noi si restul lumii.
  iar a spune ca anii 80 sunt epoca de aur, mentionand trupele pe care le-ai mentionat inseamna ca esti doar subiectiv. Muzica rock nici n-a inceput si mai ales nu s-a terminat cu anii 80.

 2. Maria P. permalink
  Mai 4, 2012 16:35

  Nu am zis ca muzica rock a inceput sau s-a terminat cu anii 80. Am zis ca a fost o perioada foarte buna. Mie sincer mi se pare mult mai trist sa nu vezi trupele acelea deloc, decat sa le vezi in 2000. Ce vina am eu ca stau in Romania si in anii 80 la noi nu vedeai asa ceva? Ar trebui sa ne bucuram ca mai vine si la noi cineva. In plus, nu vad de ce a trebuit sa-ti dai cu parerea despre Trooper aici, chiar nu-si avea locul. Treaba lor ce muzica fac, daca asta le place, oricum asta nu avea legatura cu articolul meu.
  Cat despre DBE, iarasi nu avea nimic de-a face cu chestiile despre care vorbeam eu. Si inainte sa ma faci „subiectiv”, arunca o privire la numele meu si observa ca sunt fata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: