Skip to content

Bucuresti, capitala jazz-ului mondial

aprilie 25, 2012

EUROPAfest – 100% jazz and more
Bucuresti, capitala jazz-ului mondial
24 trupe din SUA, Europa, Australia, Japonia, Rusia, Brazilia si Israel

O saptamana intreaga dedicata jazz-ului.
Intre 12 si 19 mai 2012, la Teatrul Odeon, EUROPAfest  – 100% jazz and more transforma Bucurestiul in Capitala jazz-ului mondial, prezentand in cadrul Bucharest International Jazz Competition, concerte de exceptie cu trupe din 24 tari – SUA, Polonia, Elvetia, Slovenia, UK, Germania, Olanda, Israel, Armenia, Australia, Brazilia, Franta, Islanda, Italia, Japonia, Columbia, Rusia, Republica Moldova, Norvegia, Romania, Spania, Suedia, Ungaria.
Noile tendinte mondiale, proiecte indraznete, “crËme de la crËme” ale marilor centre de jazz din intreaga lume, concepte bine definite si evolutii inedite, toate vor putea fi urmarite la EUROPAfest – 100% jazz and more. Portofoliul muzicienilor include evenimente internationale prestigioase ca Festivalul de Jazz de la Montreux, Red Sea International Jazz Festival sau Lionel Hampton Jazz Festival USA.

Photobucket

Evenimentul organizat de jmEvents imbina concertele cu jam sessions si workshopuri. Daca jazz‐ul inseamna versatilitate, forta si libertate prin excelenta, evenimentul EUROPAfest – 100% jazz este o adevarata explozie de culoare si energie. Astfel, pe fondul jazzului, muzicienii experimenteaza, indraznesc, se provoaca dar, cel mai mult, se bucura impreuna ‐ pentru deliciul publicului ‐ de fado, blues, ritmuri balcanice, afro‐americane sau chiar japoneze. Totul se petrece spontan, fara repetitii, bazandu‐se doar pe inspiratie, talent si pe improvizatia de moment. Forta pozitiva pe care o generaza jazz-ul si proiectele trupelor tin salile pline de fiecare data.

De-a lungul celor 6 editii, Bucharest International Jazz Competition a capatat reputatia de cel mai puternic concurs international de jazz din Europa de Sud-Est si si-a castigat dreptul de a fi cotat de catre BBC drept unul dintre primele 3 concursuri de jazz din Europa. Pianistul britanic, Wayne Brown, director artistic al evenimentului si presedinte al juriului declara “M-am indragostit de spiritul evenimentului, la Bucuresti ca si la Londra ma simt acasa”.

Sub sloganul “It’s all about live-quality-music !” EUROPAfest 2012 se deruleaza intre 4 si 19 mai, oferind concerte de jazz, blues, pop si clasic cu peste 300 muzicieni din 45 tari.  Agenda sa cuprinde: Europe’s Day Concert, concerte live de jazz, blues, pop concursuri internationale, jam sessions, workshop-uri, caffe festival, festival’s corner si Gala.

Photobucket

Biletele se gasesc la Teatrul Odeon. Pret bilet: 26,50 lei/zi, Studenti: 15,90 lei/zi.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: