Skip to content

O noua lansare Banatian Darkness Records

aprilie 20, 2012

ZURVAN„Chipuri in orizondul indepartat”

Un nou proiect promovat de Banatian Darkness, este o combinatie interesanta din toate punctele de vedere, atat uman cat si muzical.

La inceput, mijlocul anilor nouazeci, a existat un proiect obscur numit Genunea care a realizat trei demouri – “Spiritul Razei” (1997 ) , “Noapte Neagra” (1998), “Adierea Toamnei” (2000)- si a inregistrat  (2003/2004)  un album inca needitat “Triskelion” (toate acestea vor fi re-editate la Banatian Darkness in viitorul apropiat).

Dupa acestea membrii trupei dezamagiti de modalitatile de promovare ale undegroundului autohton si imposibilitatea de a gasi persoane potrivite pentru o activitate constanta, au emigrat in Ungaria respectiv Canada.

Via internet insa membrii proiectului disparut au inceput sa compuna din nou muzica impreuna si astfel a luat nastere Zurvan, o continuare logica a fostului proiect Genunea (de fapt fiind aceeasi idee si conceptie muzicala doar intrupata usor diferit).

 
Photobucket
 

Din punct de vedere conceptual materialul se invarte in jurul vremurilor vechi, a eroilor din timpuri pagane, societatea si gandirea acelei perioade, iar muzical exista o puternica influenta heavy metal a anilor `80 intrupata in black metalul clasic armonizat cu atmosfera si atitudine. Ei citeaza influente din scena poloneaza ca : Venedae, Gontyna Kry sau Iuvenes dar si trupe din vechime: Bewitched, Mania, Tormentor, Mercyful Fate sau Running Wild.

Albumul este disponibil pentru download gratuit la : www.banatiandarkness.com

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: