Skip to content

Fratii Dardenne, celebrii regizori ai cinematografiei contemporane vin in Romania

februarie 22, 2012

Jean-Pierre si Luc Dardenne, doi dintre cei mai apreciati regizori din lume la ora actuala, vin in Romania pentru avanpremiera celui mai recent film al lor, „Le Gamin au Velo”/”Baiatul cu bicicleta”.

Proiectia speciala din 5 martie va avea loc la cinema Studio si este organizata de Delegatia Valonia-Bruxelles la Bucuresti, cu ocazia celor 10 de ani de prezenta si activitate in Romania. Lungmetrajul va intra in cinematografe din 9 martie, distribuit de Independenta Film. Evenimentul va avea invitati speciali, dar va fi deschis si publicului.

Photobucket

Fratii Dardenne au influentat puternic cinematografia romaneasca de azi. La inceput un nume de referinta pentru filmul romanesc contemporan, astazi Jean-Pierre si Luc Dardenne colaboreaza cu regizorii romani Corneliu Porumboiu si Cristian Mungiu. In 2006, la Cannes, ei ii inmanau premiul Camera d’Or lui Porumboiu pentru „A fost sau n-a fost?”. Anul acesta, compania Les Films Du Fleuve, casa de productie a lui Jean-Pierre si Luc Dardenne, co-produce cel mai recent lungmetraj al lui Cristian Mungiu.

 

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: