Skip to content

Concert Luca Toncian in Berlin

februarie 21, 2012

În data de 25 februarie 2012, orele 20.00 va avea loc în Sala Mare a Filarmonicii din Berlin concertul tânărului pianist Luca Toncian, eveniment susţinut de Institutul Cultural Român din Berlin.
Luca Toncian (născut în 1989 la Cluj, în prezent masterand la Universitatea Mozarteum din Salzburg, în clasa prof. Cordelia Höfer, a obţinut premiul I la numeroase concursuri internaţionale, fiind totodată invitat ca solist alături de Filarmonicile din Cluj şi Iaşi). Luca Toncian este pentru a treia oară invitat ca solist la Filarmonica din Berlin.
Concertul de sâmbătă seara, intitulat „Magia virtuozilor: Franz Liszt şi Niccolo Paganini” cuprinde piese de mare virtuozitate şi de complexitate interpretativă. Astfel, Luca Toncian va cânta, alături de orchestra simfonică dirijată de Rainer Koch, Concertul nr. 1 de pian, Rapsodia Ungară nr. 2 şi Fantezie pe cântece maghiare de Franz Liszt.

În partea a doua a concertului este invitat Michail Sekler, prim-violonist în orchestra de la Konzerthaus din Berlin, pentru a interpreta Concertul de vioară nr. 2 în si minor de Niccolo Paganini.
Concertul nr. 1 de pian de Liszt este o mărturie a tehnicii instrumentale de cel mai înalt nivel, la care a ajuns Franz Liszt, care dincolo de a fi fost un mare compozitor a fost unul dintre cei mai renumiţi pianişti ai tuturor timpurilor. Pe lângă latura de virtuozitate, concertul aduce inovaţii privind întregul concept armonic, fiind cântat fără pauze între cele patru părţi.
În Filarmonica berlineză, fondată în 1882, au cântat şi dirijat de-a lungul timpului cei mai importanţi muzicieni internaţionali, aici fiind în continuare principala adresă pentru concerte de înaltă ţinută.
Colaborarea de succes a ICR Berlin cu Filarmonica din Berlin a inclus, în anul 2010 un concert dedicat lui Carmen Sylva, la care au cântat cunoscutul violonist Sherban Lupu şi ţărani virtuozi din Maramureş.
Programul complet al ICR Berlin îl găsiţi pe http://www.rki-berlin.de si pe http://www.facebook.com

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: