Skip to content

Trupa „Trei Parale” vine la Ghost Fest 2012

Februarie 17, 2012

Un nou nume se adauga pe afisul Festivalului Ghost, ce va avea loc pe 13-14 iulie la Rasnov: Formatia “Trei Parale” va urca pe scena evenimentului pentru a readuce la viata sonoritati traditionale din spatiul romanesc.

„Trei parale” grupeaza tineri oraseni atrasi de muzicile vechi specifice perimetrului carpatic. Membrii formatiei sunt: Florin Iordan (fluiere, cobza), Daniel Pop (voce, fluiere, percutie, dramba), Beatrice Iordan (voce, cobza) si Dinu Petrescu (percutie)

Repertoriul Trei Parale are un pitoresc aparte, fiind format exclusiv din melodii traditionale. Forma de prezentare variaza, de la redari foarte scrupuloase pana la interpretari cat se poate de libere.

Grupul foloseste instrumente vechi aproape disparute in mediul traditional si total neglijate in lumea contemporana urbana: diverse fluiere (fluierul ciobanesc, cavalul, fluierul faradop, fluierul gemanat, tilinca), cobza, viela, dramba, diverse instrumente de percutie (toba, vuva, daireaua si bendirul).

Trei Parale activeaza de 8 ani si a lansat un prim material discografic in 2008, numit „Bazar”, ce cuprinde piese de acum doua veacuri din Moldova si Muntenia. In momentul de fata grupul pregatește cel de-al doilea CD ce va fi lansat in curand.

Photobucket

Grupul a mai participat și la proiectul „Balkanic Zeppelin”, o colaborare cu Mike Godoroja si Marius Mihalache concretizata prin interpretarea unor piese din repertoriul Led Zeppelin intr-o maniera cu filon balcanic.

Activitatea concertistica a formatiei include   participari la festivaluri medievale (Sighisoara, Medias, Zalau, Brasov) și de muzica veche (Bucuresti), la festivaluri de world music din strainatate, la festivaluri de teatru (Campina, Pascani), cantari la vernisajele unor expoziții de arta plastica etc.

„Trei Parale” va concerta la Ghost Fest pe 13 iulie si promite sa ofere publicului un recital inedit in care vor fi prezentate si piese in prima auditie, dintr-un proiect in pregatire.

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: