Skip to content

TiPtiL in turneu: Targu Mures, Sibiu, Targoviste

februarie 15, 2012
tags:

Fara sa isi propuna sa fie un produs de masa, trupa TiPtiL e din ce in ce mai solicitata de publicul din tara. Saptamana viitoare, TiPtiL pleaca intr-un mini tour, ce trece prin Targu Mures (miercuri, 22 februarie, Jazz & Blues Club), Sibiu (joi, 23 februarie, Vintage Pub) si Targoviste (vineri, 24 februarie, La Scriitori).

 

TiPtiL si-a propus sa fie „un exerctiu pentru simturi”, asa ca muzica pe care o creeaza are culoare. Bujor Stoicovici, Raluca Staicu, Andra Covaleov, Ciprian Moisescu si Cretu sunt muzicieni de top, care, in afara de virtuozitate, au si ”groove”, un simt aparte al ritmului, care nu te lasa sa stai pe loc.

 

Definitia stilistica TiPtiL este jazzaggaefunkdancefun, greu de pronuntat, greu de inteles, daca nu mergi macar la un concert al trupei. TiPtiL imbina stiluri diverse, intr-un cocktail muzical greu de definit, in care energia celor doua voci feminine si groove-ul instrumentelor dau senzatia ca te afli intr-un… shaker. Cercetatorii au stabilit, dupa un studiu exhaustiv, ca participantilor la concertele TiPtiL li se modifica centrul de greutate. Legile gravitatiei se schimba, astfel incat si cei mai sedentari se pun in miscare, chiar impotriva vointei lor.

 

Desi este o trupa tanara, cu doar doi ani de activitate, TiPtiL a cucerit segmente de public importante si are un portofoliu prestigios: concerte in cadrul festivalului internaţional de film TiFF; la invitatia Institutului Cultural Roman a reprezentat Romania la Romanian Music Nights la Berlin; recital la „B’ESTFEST” 2011, finalista si castigatoare a premiului de jazz la Stufstock Newcomers 2010, finalista la Global Battle of the Bands 2010 etc.

 
Photobucket

TiPtiL pleaca la drum pentru a cuceri noi teritorii, sperand sa ii convinga si pe cei din Targu Mures, Sibiu si Targoviste sa se lase purtati de ritmurile jazzaggaefunkdancefun, de parca ar trai intr-o lume fara gravitatie.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: