Skip to content

Cronică TAINE, SILENT SCREAM, 15 Decembrie 2011, Euphoria Music Hall Cluj-Napoca

ianuarie 8, 2012

Pentru data de 15 Decembrie 2011, bucureştenii de la Taine au propus o întâlnire cu publicul clujean, ca parte a mini-turneului care avea să mai cuprindă cântări şi în Timişoara sau Braşov. Concertul de la Cluj-Napoca avea să fie primul din acest mini-turneu transilvan, motiv pentru care cei 4 membri au ales să petreacă mai multe zile pe meleaguri clujene.

Pornisem către Cluj-Napoca cu suficient de multe curiozităţi legate de ceea ce avea să se întâmple atât pe scena din Euphoria Music Hall, cât şi în faţa acesteia. În primul rând – o curiozitate muzical-scenică, întrucât aveam să îi văd pentru prima dată pe cei de la Taine. În al doilea rând – una legată de conceptul de prezentare al turneului. Recunosc că pornisem cu gândul de a asculta piesele care au dat referinţă trupei, cum ar fi Înger Sau Demon, Ce Eşti Tu ori Avoid The Pain, însă, dat fiind faptul că spectacolul avea să fie unul concept, aceste câteva piese nu şi-ar fi găsit un loc potrivit în respectiva seară. În cele din urmă, aveam o curiozitate legată şi de publicul clujean: cantitate şi calitate. Cu atât mai mult cu cât, în deschiderea concertului lor, cei de la Taine i-au invitat să încălzească publicul pe localnicii de la Silent Scream, aflaţi la debutul lor concertistic – probabil, prima trupă tribut Slayer din România, compusă din muzicieni desăvârşiţi. Credeam că toate aceste ingrediente sunt destul de motivante pentru o prezenţă numeroasă a publicului, însă, la finalul concertului, am concluzionat prin faptul că publicul a fost singurul element deficitar al serii, neluând în considerare întârzierea de mai bine de 2 ore în ceea ce priveşte debutul concertului. Probabil că a fost o greşeală în tipărirea afişelor, întrucât a fost trecut incorect un “1” în faţa cifrei “9” în ceea ce priveşte ora oficială a debutului concertului.

Prin urmare, undeva după ora 21:00, Dudu Isabel (voce), Cosmin Richici (chitară), Mario Ioanici (chitară, voce), Benny (chitară bas) şi Cristi Prigoană (tobe) – muzicieni cu trecut muzical în trupe cum ar fi Cash, Truda, Respect, Seraph, Sfântu’ Aşteaptă, Graiu’, Neolithic, Hungry 4 Heaven, Voices Of Silence, Seven, Garagatze, FIL, Catrhythm, Revelation, Heresy sau 13 Rituals – şi-au făcut apariţia pe scenă, pe ritmurile piesei Dead Skin Mask, cea care a dat tonul unor 45 de minute care se doreau a fi transformate în fărâme contemporane din istoria grupului care a făcut istorie pe scena thrash metal. Incursiunea a continuat cu piese cum ar fi Mandatory Suicide, Bloodline, Spill The Blood, urmând ca cea de-a doua jumătate a concertului să aducă trei dintre piesele care nu numai că au adus glorie deplină trupei Slayer, ci au şi marcat istoria thrash metal-ului: Expendable Youth, South Of Heaven şi Seasons In The Abyss. Debut mai mult decat promiţător pentru acest proiect care se doreşte a aduce un tribut veritabil acestor titani!

Playlist SILENT SCREAM:

Intro
Dead Skin Mask
Mandatory Suicide
Bloodline
Spill The Blood
Expendable Youth
South Of Heaven
Seasons In The Abyss

 

Filmări SILENT SCREAM, 15 Decembrie 2011, Euphoria Music Hall Cluj-Napoca:

Dead Skin Mask + Mandatory Suicide + Bloodline + Spill The Blood + Expendable Youth:

South Of Heaven + Seasons In The Abyss:

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Putând fi consideraţi, fără exagerare, legende ale scenei de progressive death-metal din România, cei 4 membri actuali ai grupului Taine, adică Andy Ionescu (voce, chitară), Ciprian Martin (chitară), Robert “Sep” Pieptan (chitară bas) şi Adrian Tăbăcaru (tobe) s-au gândit să pună la cale un concept mai mult decât inedit, bazat, în esenţă, pe sincronizarea absolută între vizual şi sunet. Practic, aproape toate cele 8 piese interpretate au fost însoţite de proiecţii care înfăţişau fie filmări de studio, axate pe ilustrarea fiecărui instrument în parte, fie mici filmuleţe, creionate în jurul unei viziuni mai mult sau mai puţin apropiată pieselor pe care le însoţeau, într-un spectacol în care sincronizarea, atât cea între instrumente, cât şi cea dintre acestea şi proiecţie, s-a dorit a fi cheia de boltă a spectacolului. Ideea în sine a fost mai mult decât curajoasă şi lăudabilă, realizarea s-a dovedit a fi mai mult decât onorabilă, în faţa unui public care nu prea a fost învăţat să guste inovaţiile. Dar cei prezenţi au făcut-o, chiar dacă mulţi dintre ei au venit în special pentru a-i urmări pe cei de la Silent Scream. Concertul celora de la Taine a debutat cu piesa Resurrection – o piesa care, însăşi prin titlul ei, este mai mult decât sugestivă cu privire atât la stadiul în care trupa se află în acest moment, cât şi cu privire la unele intenţii de viitor care se lasă a fi aşteptate încă. A urmat o piesă nouă, fără titlu deocamdată, care a precedat Devil Inside. Înaintea unei scurte pauze, de aproximativ un minut, care a marcat jumătatea concertului, membrii Taine au adus în prim-planul publicului piesa 3 Days In Darkness. În partea a doua a concertului, “duelul” audio-vizual a continuat cu prezentarea pieselor Existence, Love & Hate şi Cosmos – cover după piesa celebrei trupe americane Cynic – seara încheindu-se cu piesa The Genius Way. În scandările publicului, cei de la Taine au fost rechemaţi pe scenă, însă, datorită rigurozităţii caracterizante spectacolelor din acest turneu, nu au putut face altceva decât să promită că se vor înfăţisa în faţa publicului clujean într-un concert care să vină mai îndeaproape de doleanţele publicului, care sperăm că va fi într-un număr mai apropiat de măsura trupei!

Playlist TAINE:

Intro
Resurrection
Devil Inside
3 Days In Darkness
Existence
Love & Hate
Cosmos (Cynic cover)
The Genius Way

Pentru mai multe detalii privind activitatea trupei Taine, vă invit să accesaţi:

http://www.taine.ro/home.html

si

http://www.myspace.com/taineband

Filmări TAINE, 15 Decembrie 2011, Euphoria Music Hall Cluj-Napoca:

Resurrection + piesa nouă + The Devil Inside + 3 Days In Darkness:

Existence + Love & Hate + Cosmos (Cynic cover) + The Genius Way:

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Tudor Bolgar

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: