Skip to content

Interviu cu Daniel Dumitru (Eye Of Solitude, Unfathomable Ruination)

ianuarie 6, 2012

1.) Salutare Daniel! Pentru inceput, te rog sa-ti faci o mica autoprezentare pentru cititorii JURNAL ROCK.

Salutare Mihai, salutare JURNAL ROCK si salutare Romania. Ma numesc Daniel Dumitru si activez in 2 trupe :

EYE OF SOLITUDE (voce) si  UNFATHOMABLE RUINATION (voce)

2.) Ce noutati ne poti divulga in legatura cu trupa Eye Of Solitude?

Eye Of Solitude aduce cu sine multe noutati. Incepand cu albumul de debut, intitulat “The Ghost” care a fost lansat in Mai 2011 si care are mandrul statut de sold out pana in anul 2012.

Recent am lansat un EP self titled, o avanpremiera a albumului la care lucram momentan, album care va fi intitulat “Sui Caedere” (multumita unui bun prieten din Tulcea). Speram sa lansam acest nou album in Martie anul current –sub egida unei case de discuri destul de cunoscuta in scena doom. Tot in Martie pregatim si primul clip official al trupei si suntem mandri sa anuntam ca vom lucra cu CraveMetal Fix (Uk) pt realizarea acestuia.

3.) Sunt diferente mari de mentalitate intre Anglia si Romania? Crezi ca totul pleaca de la nivelul de trai sau de la radacina fiecarui popor?

Diferentele vor fi peste tot intre tari, insa ramanand la subiect, nivelul de trai, mentalitatea, personalitatea si caracterele difera enorm. Europa, ca si Romania au evoluat enorm, insa nivelele intre cele doua tari sunt total diferite.

4.) Ti-a influentat viata si mentalitatea trupele la care activezi?

Cred ca mai mult tara in care traiesc mi-a schimbat si mentalitatea si viata. Insa si trupele si-au adus contributia, nu zic nu. Mutandu-ma in extrema vestica a Europei a insemnat in primul rand sa ma adaptez regulilor scrise si nescrise ale tarii si ale oamenilor. Trupele doar m-au ajutat sa inteleg cum se desfasoara un grup aici. Sa inteleg cum se lucreaza, pe ce principii etc.

5.) Am auzit ca organizezi un festival. Ce poti sa-mi spui despre el si cum esti sustinut in organizarea lui?

Din pacate nu pot spune prea multe lucruri, decat ca va fi un mini-festival, de o zi, insa care va include 10-12 trupe, din Uk si din afara. Pot insa sa spun ca ajutorul vine din partea multor organizatii din care as vrea sa mentionez “Funeral Of Mankind”, adica cei care au organizat “Doom Over London” unde Saturnus si Esoteric au fost headlineri.

Mai pot spune ca si o trupa din tara va fi invitata, insa aleg sa tin secret pana cand am confirmarile necesare.

6.) Cum ti se pare scena rock si metal din Romania?

 Scena romaneasca pare se sa imbunatateasca. Am gasit destule elemente pozitive care imi confirma asta, se fac festivaluri, apar mai multe cluburi unde se canta, vad ca incepe sa se miste bine treaba.

Sunt unele trupe care merita doar cuvinte de lauda, prin materiale scoase, concerte live, vad ca se vrea a se ajunge undeva si asta poate fi numai de bine. Din pacate sunt multe neajunsuri si ce ma doare si mai tare este sa vad ca trupele au probleme cu presa, sau trupele intre ele, ma doare sa vad o oarecare indiferenta catre trupele care chiar merita sa fie promovate, ma doare sa vad ca trupele noastre se chinuie efectiv sa scoata capul la suprafata si nu li se da importanta…

7.) Ce parere ai despre latura mai agresiva a muzicii rock/metal?

Love it! Metalul extrem a fost intotdeauna prezent in viata mea si am continuat sa ascult si chiar sa cant genul cu Unfathomable Ruination. Aici pot spune ca Romania duce lipsa. Sunt cateva trupe cu adevarat talentate si care ar merita mai multa atentie,mai multa incurajare.

8.) Ce planuri ai pentru viitor?

Asa cum spuneam, pregatim lansarea albumului cu numarul 2 cu Eye Of Solitude, urmat de un turneu impreuna cu un nume surpriza,  ne pregatim de filmarea clipului si asteptam vesti de la casa de discuri. Cu Unfathomable Ruination lucrurile sunt mai progresiv active,  inregistram un album la 16 Cellar Studios (Fleshgod Apoacalypse, Hour Of Penance) si urmat de un turneu in USA in iulie-august 2012, pana atunci vom participa la cateva festivaluri in Europa, cel mai cunoscut fiind Kiev Sonic Massacre Fest (Ukraina) cu Wormed (Es), Putridity (Ita), Human Parasite (Fr) etc.

9.) Iti multumesc foarte mult pentru timpul acordat si in final te rog sa le transmiti ceva cititorilor nostri.

Multumesc si eu foarte mult pt ocazie, tineti-o tot asa, faceti o treaba excelenta, iar cititorilor le multumim anticipat pentru atentie si sprijin!

Autor: Mihai Venedict

Reclame
One Comment leave one →
  1. ianuarie 10, 2012 23:41

    Daniel are mare dreptate cand spune ca intre trupele romanesti si presa, si chiar intre trupe exista marul discordiei… La noi inca sunt indoctrinari, care oarecum stagneaza evolutia muzicii…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: