Skip to content

Concert de Craciun marca Iris in Silver Church

Decembrie 17, 2011
tags:

Trupa IRIS va sustine, miercuri, 21 Decembrie 2011, incepând cu ora 21:00, traditionalul “Concert de Craciun”, la The Silver Church Club Bucuresti.

Pret bilet: 50 ROMN

Clar, live, rock, din toata inima, „Buna seara, prieteni” din partea lui Cristi Minculescu si a intregii trupe IRIS se va auzi in cel mai asteptat eveniment in prag de Craciun, la Silver Church.

Pentru multi, IRIS este o legenda vie a muzicii, care, in cei 34 de ani de cariera muzicala, si-a pastrat fidel publicul, cucerind pe parcursul timpului noi si noi fani.

“Cine ma striga in noapte”, “Trenul fara nas”, “Pe ape”, “Strada ta”, “Tot zbor”, “Baby”, “Somn bizar”, “Mirage”, “De vei pleca”, ”Să nu crezi nimic“ sau ”Ultimul mic dejun al lui Bon“, ”Casino“, ”Da, da, eu stiu!“, reprezinta doar cateva dintre piesele de succes ale grupului, de-a lungul anilor.

Incepand cu 1977, IRIS a sustinut peste 5.000 de spectacole, in fata unui numar de spectatori echivalent cu cel putin o treime din populatia tarii… legenda spune ca la sfarsitul anului 1975 – inceputul anului 1976, trei ”muschetari“ – Nutu Olteanu – chitara, Emil Lechinteanu – bass si Nelu Dumitrescu – tobe, plini de ambitie, talent, daruire si adevar, au fondat trupa IRIS.

IRIS inseamna acum:

Cristi Minculescu – Voce
Boro – bass
Relu Marin – clape
Nelu Dumitrescu – tobe
Valter Popa – chitara

 Photobucket

piese – ”Lumina“, ”Tara adevarului“, ”Ape curgatoare“
 • ”botezul“ a fost ”cu artificii“, publicul chemandu-la rampa iar si iar…
 • cel ce le-a acordat creditul, atunci, a fost Aurel Gherghel, care nu s-a inselat deloc, urmand ca, mai tarziu, el insusi sa spuna: ”Poate ca secretul muzical si social al „valului” consta in adevărul si simplitatea unui basm ce se numeste IRIS.“;
 • dupa acest inceput, trupa evolueaza in concertele de club ce se organizau, la acea vreme, saptamanal;
 • se inregistreaza, la Radio, primele piese: ”Lumina“, ”Tara adevarului“, ”Ape curgatoare“, in formula de debut – Nutu, Emil, Nelu.
 • singurul realizator de televiziune care are curajul sa inregistreze trupa, deja contestata dupa nici un an de la aparitie ca fiind periculoasa pentru educatia tinerilor prin manifestarile agresive de pe scena si prin textele cu subinteles, a fost Petre Magdin;
 • in ciuda marilor probleme de atunci, de ordin politic si social, trupa merge mai departe, cu incredere si daruire, convinsi fiind ca ceea ce fac este ”bine“ pentru oameni;
 • anii au adus, de-a lungul timpului, datorita contestatiilor si demolarilor psihice practicate de regimul comunist, numeroase probleme trupei, de aceea, in decursul anilor, s-au perindat multi instrumentisti si vocalisti pe la ”Scoala de rock IRIS“. Unii dintre acestia nu au rezistat presiunilor, existand, chiar, cazuri de emigrare;

In ordine cronologica:
– Jecan (de la Cluj) – voce (1979)
– Sorin Chifiriuc – chitară (1979)
– Lucian Chivu – voce (1979)
– Marti Popescu – bass (1979)
– Anton Hasias – bass (1980)
– Clement Iordanescu – chitară (1980)
– Adrian Ilie – chitară (1980)
– Vali Neamtu – tobe (1980)
– Dan Badulescu – chitară (1982)
– Florin Ochescu – chitară (1982)
– Sanda Lacatusu – voce (1982)
– Dan Bittman – voce (1983)
– Bogdan Stanescu – chitară (1984)
– Mihai Alexandru – chitară (1986)
– Emanuel Savu – chitară (1990)
– Nelu Popovici – bass (1988)
– muzicieni colaboratori – claviaturi: Mihai Miculescu ”Frangulea“, Sorin Voinea,
– Eugen Sălceanu ”Brebu“;
 … si ”valul“ care i-a speriat pe multi n-a trecut ca valul, ci a dat nastere unui ”fenomen“ – IRIS, ce si-a castigat dreptul in fata admiratorilor si adversarilor, de a-si scrie istoria pe o perioada de 25 de ani, pana acum si in următorii ce vor urma.

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: