Skip to content

Beatles la București ?

octombrie 11, 2011

“Yesterday”, “Let It Be”, “Hey, Jude” – o replică perfectă a legendarilor Beatles reînvie nebunia anilor ‘60, sambata, 22 octombrie, la Hard Rock Café. Proiectul Beatbox s-a născut în Italia, dar a făcut o spectaculoasă carieră internațională, obligând critica să admită că cei patru muzicieni de la Roma seamănă perfect cu celebrii lor predecesori: arată la fel, cântă la fel și se mișcă la fel. “Oare sunt chiar cei de la Beatles pe scenă?“, se întreba Moscow Times după primul concert pe care italienii l-au susținut în Rusia. La primul show în România, Beatbox promite să răscolească amintirile unei generații, cu o aventură în epoca de aur a rock-ului mondial. Spectacolul începe la ora 22.30.00. Biletele, in valoare de 40 de lei, sunt disponibile la  Hard Rock Cafe. Rezervări la telefon 021-206.62.61.

Beatbox este mult mai mult decât un simplu tribut adus trupei Beatles. În show-urile lor, Beatbox îşi propun să reînvie farmecul și fenomenala energie a cvartetului legendar din Liverpool. Şi, pentru a obţine rezultatul dorit, nu a fost nimic lăsat la voia întâmplării: instrumentele sunt identice cu cele folosite de Beatles în concertele lor istorice, hainele au fost făcute de croitorul care le-a creat beatleșilor costumele pentru turneul american “A Fab Four”, iar coafurile au fost retezate cu precizie în stilul care făcea istorie în anii ‘60. Patru muzicieni Alfio Vitanza, Mauro Sposito, Guido Gori şi Massimo Cinelli au colaborat cu mari nume ale pop-ului italian pentru a da viaţă acestui proiect excepțional. A rezultat un spectacol care răscolește amintirile unei generaţii cu o muzică fidel executată și o punere în scenă prin care publicul de azi să descopere entuziasmul şi candoarea din anii ’60. Un omagiu remarcabil adus celor patru care care a schimbat istoria muzicii, care au vândut peste un milliard de albume în întreaga lume și care au rămas până acum pe primul loc în topul Rolling Stone al celor mai bune trupe ale tuturor timpurilor.

ARTISTUL. Mauro Sposito este John Lenon (vocal, chitară ritmică). “M-a fascinat întotdeauna rebelul romantic cu voce incredibilă, adulat de fane dar etern îndrăgostit de aceeași femeie, revoltatul care a scandalizat biserica spunând că este mai popular decât Iisus. Lenon nu a fost doar iconul unei generații, ci un creator care a reușit să transmită, până astăzi, un mesaj”, spune Mauro. A încercat să înțeleagă nesiguranțele sau cautările lui Lenon, i-a studiat muzica și, în timp, a ajuns să semene atât de bine cu acesta, încât Moscow Time se întreba lunile trecute pe prima pagină dacă nu cumva însuși zeul din Liverpool a urcat pe o scenă rusească. “Ca și Lenon, mi-ar plăcea să nu fiu considerat un muzician nebun, dar nu pot fi ceea ce nu sunt… Aștept publicul din România la un spectacol despre care cu siguranță va avea de povestit prietenilor”, spune, râzând, Mauro.

PERFORMERUL. Massimo Cinelli este Paul McCartney (voce, chitară bass). Este o provocare să-i semeni artistului care a putut compune o piesă cum este “Yesterday”… Misiunea pare strivitoare dacă adăugăm și faptul că McCartney a fost declarat de Cartea Recordurilor compozitorul cu cel mai mare succes din istoria muzicii, cu 29 de single-uri clasate pe locul întâi în clasamentele din Statele Unite și 50 de piese de top 10 cărora le-a fost producător. “Nu m-aș fi încumetat să-mi asum un asemenea rol dacă n-aș fi fost sigur că pot studia suficient de mult încât să pot cânta la fel”, râde Cinelli. Singurul tribut pe care unul dintre cei doi supraviețuitori ai trupei Beatles a fost obligat să-l plătească a fost în fața timpului. “Dar noi ni-l vom aminti așa cum era în 1954, când pornea la drum, alături de prietenul lui, Lenons“, spune artistul italian.

ACTORUL. Alfio Vitanza este Ringo Starr (baterie). “Un baterist al naibii de bun, care s-a alăturat trupei Beatles în 1960, adăugând un sound particular, poate și pentru că era un stângaci nevoit să interpreteze partituri scrise pentru muzicieni care băteau cu dreapta. O mare figură. Să nu uităm că a fost și actor, personajul central din filme precum Help! Sau Yellow Submarine”, spune Vitanza. Între timp, Ringo a colaborat cu o întreagă serie de muzicieni de excepție, de la Elton John și Harry Nilsson, la Peter Frampton, Steven Tyler sau Ozzy Osbourne. “Legenda lui începe cu Beatles și o vom spune încă o dată, în fața publicului din România, la Hard Rock Cafe”, spune Vitanza.

MISTICUL. Guido Gori este George Harrison (chitară solo). George a fost cel mai retras dintre membrii formației Beatles și în mod nemeritat este mai rar pomenit astăzi, deși până când s-a stins, în 2001, a fost și producător de fim, actor și și-a continuat și activitatea de muzician”, spune Guido. “Am studiat tot ce a făcut Harrison vreodată, cu excepția misticii indiene”, râde Guido, amintind de faptul că George, cel care i-a inițiat pe membrii trupei Beatles în religii indiene, a fost un important promotor al muzicii sitar și al mișcării Hare Krishna.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: