Skip to content

Legendele inaugureaza Cluj Arena part. 2

septembrie 30, 2011

O noua realizare indelung dezbatuta, controversata, dar mai ales apreciata a intrat inca din stadiul de concept in atentia arhitectilor, investitorilor, actionarilor de cluburi sportive si a intregii populatii, prin ideea de la care a pornit, de a se impune in intreaga Europa, ridicandu-se la standardele internationale UEFA si FIFA.

Cu o arhitectura moderna, intr-un decor deosebit, Cluj Arena pare a fi subiectul piesei “Stadium Arcadium” a celor de la Red Hot Chili Peppers in versurile:

“The stadium arcadium

A mirror to the moon

       I’m forming I’m warming

                                                            State of the art”

Si mai mult decat o oglinda a lunii, arena poate constitui o parte integrata dintr-un inceput al unei mari renasteri in curs de desfasurare a orasului Cluj. Desi pentru fiecare poveste de succes a unui stadion a existat si un exemplu negativ, sa speram ca noua arena sportiva nu doar va promite prin proiectul ambitios propus, ci chiar se va conforma unei strategii de revitalizare urbana. Fiind adaptat atat nevoilor urbane, cat si celor economice, sociale si culturale, Cluj Arena ar putea juca un rol catalitic in cadrul unui efort major de reamenajare, doar prin simplul fapt ca are puterea de a atrage o masa remarcabila de vizitatori, folosind un fundament consistent. Are si un deosebit avantaj din acest punct de vedere deoarece comunica perfect cu vecinatatile din zona de amplasare, fiind deschis catre acestea. Restaurantele, barurile, magazinele si chiar resedintele pot ajuta la sustinerea vibratiei promovate intr-o zona ce cuprinde un astfel de stadion, asa incat sa nu se creeze impresia unui oras fantoma.

     Pentru inceput organizatorii alunga “spiritele rele” inaugurand prestigiosul stadion printr-un eveniment de zile mari, desfasurat intre 8 si 11 octombrie. Cea mai mare surpriza pentru majoritatea a fost intoarcerea trupelor Scorpions si Smokie in Romania cu ocazia acestei festivitati, asadar, fara indoiala, hailaclujarena.ro va fi de mare folos in aflarea programului complet al evenimentului. Trupele romanesti din deschiderea acestor doua concerte, au fost alese pe spranceana, parca in relatie directa cu ce vrea sa transmita noua constructie: profesionalism, sobrietate si trainicie (Semnal M si Pasarea Colibri), diversitate si nebunie (Sensor si Grigore Lese, Loredana si Agurida, Horia Brenciu & HB Orchestra), popularitate si ambitie (Voltaj si Smiley).

Personal, nu am nici un dubiu ca aceasta festivitate de inaugurare va ramane, mai mult decat alte evenimente, in inimile celor prezenti pentru ca amploarea sa va depasi asteptarile multora dintre ei. Pentru acest lucru si pentru numeroase alte spectacole sportive, muzicale sau de alt gen,  JURNAL ROCK sustine concertele de inaugurare si aspira la titlul de “blogger oficial Cluj ARENA”.

Primul articol despre acest eveniment poate fi citit aici.

Autor : Mihai Venedict – Botosani

 

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: