Skip to content

”Sukhishvili” – o aventură în paşi de dans Pentru prima dată în România – celebrul balet naţional georgian

Septembrie 8, 2011

Parcă zboară şi totuşi dansează. În timpul dansului manevrează săbii şi cuţite, dar totul este artă. Coregrafia pare gândită pentru oameni care nu au auzit de legea gravitaţiei. Este dans tradiţional georgian: ”Sukhishvili”.

Combinaţia de inedită de paradoxuri, amestecul de artă şi mişcări de războinici dibaci, coregrafia complexă, ce nu poate fi realizată decât de dansatori cu condiţie fizică extrordinară, dar şi logevitatea trupei au făcut celebru Baletul Naţional Georgian.

Pentru prima dată în România, Baletul Georgian ”Sukhishvili” vine la Sala Palatului în data de 16 noiembrie. Vor fi două ore de spectacol în care publicul va urmări cu răsuflarea tăiată dansatori abia atingând pământul.

  • De 66 de ani pe marile scene ale lumii: Albert Hall, The Coliseum, The Metropolitan Opera, Madison Square Garden.
  • Prima trupă de dans tradiţional care a fost acceptată pe scena La Scala din Milano.
  • Record mondial: au fost invitaţi să danseze pe scena La Scala de 14 ori!
  • Au făcut înconjurul lumii de 3 ori, au avut peste 10.000 de spectacole în 80 de ţări, în faţa a 50 de milioane de oameni.
  • Peste 600 de costume autentice create special pentru Sukhishvili.
  • Turneul balcanic intitulat “Sukhishvili Balkan Tour” ajunge în Grecia, Bulgaria, Romania şi Serbia.

Compania de dans „Sukhishvili” este, încă din 1945, vestită pe toate teritoriile lumii.

Baletul Naţional Georgian, fondat de Iliko Sukhishvili şi Nino Ramishvili în 1945, este prima companie profesionistă de dans dinGeorgia. În spatele înfiinţării baletului naţional georgian stă povestea de dragoste a celor doi fondatori, care au fost parteneri atât pe scenă cât şi în viaţă. Visul a devenit realitate datorită determinării şi iubirii. Viaţa lor, o aventură a creativităţii, continuă să fie pusă în scenă de noi generaţii de dansatori.

Povestea lor, dar mai ales munca lor continuă să inspire generaţii de dansatori din întreaga lume. Totuşi, dansurile concepute de Nino Ramishvili şi Iliko Sukhishvili au fost modificate şi îmbunătăţite, gradul de dificultate şi de complexitate artistică crescând cu fiecare sezon.

Cele două ore ale spectacolului “Sukhishvili” vor purta publicul prin povestea unei aventuri în spirit georgian, zugrăvind toate schimbările caracteristice existenţei acestui popor. Săbiile şi cuţitele pe care dansatorii le vor folosi în timpul spectacolului sunt lucrate manual, special pentru ei, conform tradiţiei georgiene.

Baletul “Sukhishvili” prezintă lumii întregi bogata moştenire georgiană şi caucaziană. Datorita dansului, muzica şi traditia georgiana sunt cunoscute în întreaga lume.

Biletele s-au pus în vânzare în reţeaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, Cărtureşti şi online pe www.eventim.ro.

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: