Skip to content

Interviu cu ADRIAN URITESCU – TARG3T

August 13, 2011
tags:

„Muzica trece prin inima, si se elibereaza prin maini”. In aceste cuvinte se regasesc si cei de la trupa TARG3T. Inca de la formare, in anul 1997, in campul gravific al trupei, muzica era element nodal. De-a lungul anilor, maturizarea personala si muzicala, schimbarea succesiva a unor membri si variatele stiluri incorporate, au atras dupa sine noi fundamente. Nu va mai exista nici un compromis!  In prezent, Myuz (voce), Bila (chitara), Mesa (bass), Rocku (tobe) se afla in studioul din Deva unde inregistreaza un nou material discografic programat spre finele anului. Am avut placerea sa pot realiza un prim insa scurt interviu cu Adrian, chitaristul trupei TARG3T, caruia ii multumesc pentru timpul acordat.

1. Puncteaza cele mai importante momente din biografia trupei.

Cred ca atunci cand am incetat sa fim Targ3t impus de altii! In momentul de fata, facem exact ceea ce simtim si ceea ce vrem cu adevarat.
2. Cum ati ajuns la acest nume?

Trupa se chema initial “No More Pain”, numele a fost schimbat in TARG3T in anul 1997 de catre Myuz si Andrei, ambii membri fondatori.
3. In ce stadiu se afla albumul?

Albumul se misca destul de lent, in momentul de fata avem tobele inregistrate pentru majoritatea pieselor, vrem totusi sa mai includem pe album niste piese la care lucram acum, am inceput sa folosim si acordaje si instrumente cu mai mult de 7 corzi, speram sa terminam cu el undeva in toamna acestui an, motivele acestei intrazieri sunt multe si cred ca majoritatea trupelor le cunosc…timp, job-uri..etc.


4. Ati putea dezvalui cateva detalii legate de conceptul albumului, titlu, piese…

Linia albumului va fi una de revolta si trezire la realitate, sunt piese compuse de noi toti, se pot gasi acolo toate influentele noastre muzicale cat si toate sentimentele de bucurie si frustrare pe care le-am avut de-a lungul carierei. Numele albumului nu este inca stabilit dar pot sa iti spun cateva piese de baza care vor fi incluse: “I’m Done”, “Faceburn”, “Chemtrails”, “Stand-up”, “Guilty”, “Faith”, “Alone”, “Povestea Oricui”, etc.
5. Este autoprodus sau ati colaborat cu cineva?

Albumul va fii autoprodus in intregime!
6. Dupa cele cateva filmari de la inregistrari, ne putem astepta la un “making of” oficial?

Sigur va fii si un making of.


Photobucket

7. Exista vreun membru dificil in trupa? Cu diferente de abordare si directie muzicala?

In momentul de fata nu avem probleme de acest fel, exista o armonie totala si totul se gandeste contructiv!

8. Ce va tine impreuna: strict muzica si pasiunile comune sau prietenia?

Intr-o trupa este importanta prietenia, practic esti ca intr-o familie, la bine si la greu, exista bineinteles si pasiunea pentru muzica, dar cel mai important pentru noi acum este prietenia!

9. Ce ii lipseste fanului roman?

Pfff….sunt multe aspecte, in primul rand respectul pentru trupele autohtone, nu generalizez…trebuie totusi un pic de atentie asupra „valorilor” autohtone si abia dupa, pentru „valorile” de afara. La acesta ora sunt foarte multe trupe undeground care isi organizeaza turnee proprii prin tara, se intampla de multe ori ca din lejeritate sau miserupism , intr-o locatie de concert sa se regaseaca 2-3 oameni..si credeti-ma este frustran. Sunt trupe multe in Romania care daca ar avea conditiile de sunet in locatiile unde acestia performeaza ar rivaliza cu multe trupe de afara, cred ca asta este principla conditie in tara… Cluburile din tara detin un sunet de rahat… nu au oameni pregatiti pentru sunet…trupa vine …instalatia suna de rahat, publicul este nemultumit..si a-2-a oara nu mai vine. Trebuie constientizat si de catre cluburi faptul ca un concert inseamna lumini si sunet de calitate, aceste conditii nu sunt indeplinite decat in cateva locatii, si acelea in Bucuresti. Am deviat un pic de la subiect….

10. Ce preferati (si in cadrul trupei si in afara) tehnica individuala sau colectiva?

Cred ca procentul este 50% /50%.

Photobucket

11. Vi se pare ca trupele romanesti au un tipar (ca linii vocalice, sau instrumentatie)?

La ora actuala cred ca exista deja originalitate, in trecut se mai confundau…

12. Membrii TARG3t au parti egale in decizii?

Da

13. Ce fel de fani sunteti?

Daca ne privim ca si fani strict, avem cam acelesi orientari , suntem acei baieti care merg la concerte si sprijina scena locala, care platesc bilet si cumpara merch.

14. Care a fost primul concert vazut?

Nu stiu fiecare, eu personal am fost la primul concert aici in Deva, erau trupe locale din anii 90, iar cel mai important OZZFEST 2003 si NOVAROCK 2009.

15. Apreciati trupele romanesti care privesc scena metal ca o competitie sau cele cu spirit “camaraderesc”?

Apreciam mai mult cele cu spirit camaraderesc, asta este principala problema, in Romania exista inca „sa moara capra vecinului”…si este trist..romanul nu se ajuta..

16. Felicitari pentru Festivalul de la Gurasada. Atat pentru concertul sustinut cat si pentru eforturile organizatorice. Pentru o prima editie atmosfera si rezultatele per total au fost surprinzatoare. Care au fost cateva dintre dificultatile intampinate iar la polul opus, ce consideri o adevarata realizare?

Principla dificultate a fost ploaia si intrazierele provocate de aceasta a-2-a zi ..relizare..faptul ca am reusit sa oragnizam acest festival si faptul ca ROUTE68 SUMMERFEST va avea loc si la anul 2012, in conditii mai bune!

Photobucket

17. In ceea ce priveste trupa la ce capitol credeti ca static el mai bine si la ce ati aduce imbunatatiri (daca este cazul)?

Haha..la momentul actual avem echipamentul pe care il dorim si dorinta de a canta, imbunatatiri..hmm nu stiu..poate mai mult merch si albumul…

18.Sunteti implicati si in alte proiecte artistice?

In momentul de fata nu.

 

 

 

Cristina SOCACIU

Anunțuri
One Comment leave one →
  1. Sticluta Tuturor permalink
    Februarie 17, 2012 01:22

    felicitari Cristina si bravo si trupa pentru lipsa…..”aerelor”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: