Skip to content

Hoarda barzilor-luptători GOD, faţă-n faţă cu reacţiunea clujeană!

iulie 19, 2011

Autor: Tudor BOLGAR

Joi, 26 Mai 2011, www.welcome2cluj.com si www.irishmusicpub.ro au oferit publicului clujean o întâlnire cu hoarda barzilor-luptători GOD, tocmai din Târguţu Ieşilor chemată pentru a face instructaj, reunită fiind pentru un mini-turneu care avea să includă cetăţile Clujului, Bucureştiului, Braşovului, Bacăului şi a Iaşiului.

Pricina acestui turneu a fost tripartită: lansarea noului album „Forefathers”, împlinirea a 17 ani de fiinţare a hoardei vocal-instrumentale, dar şi a 2 ani de la întoarcerea luptătorilor pe tărâmul care le-a consacrat gloria şi nemurirea, întru slava si preamărirea metalului simfonic de sorginte autohtonă. Parteneri de luptă si călăuze, în acelasi timp, în prima bătălie pe care aveau să o poarte după mai bine de 10 ani sub Cetatea Feleacului, dar, totodată, şi în prima bătălie din acest asediu, aveau să le fie feciorii şi fecioriţele din hoarda clujeană Whispering Woods, aflaţi la început de cale lungă, bătută. Bag seamă că aceştia, odată cu tragerea primului material discografic, trag şi nădejdea că lumea îi va aclama ca fiind luptători neînfricaţi şi apreciaţi în arena metalului simfonic a neamului românesc. Cei care i-au văzut deja pe Alexandra Burcă, Cora Miron, Cătălina Popa, Alex Dascăl, Radu Vâtcă şi pe Doru Căilean, cu câtă vitejie şi pricepere îşi încântă auditoriul cu timbrul vocal, respectiv cu clapele, flautul, tobele, chitara bas şi chitara, nu contenesc să dea dreptate celor scrise mai adineaori şi nu precupeţesc să dea sfoară-n tară, de se lasă cu vreo cântare a celor (maxim) 6 viteji! Pentru sara cu pricina, Whispering Woods s-au iscusit să ofere celor aproximativ 150 de repondenţi, 60 de minute intense, lucrate şi aşezate, scrijelind o listă ce a cuprins şlagăre, cum ar fi „Fairy Woods”, „Black Wedding”, „Ghost In The Monastery”, „Death Of A Beautiful”sau „Ode To The Leviathan”. Surpriza serii a constat în cooptarea, pe părţile vocale, a Corinei, care a oferit un duet splendid, alături de Alexandra. Whispering Woods s-au achitat nesperat, dar întemeiat de bine, de sarcina de a încinge spiritele neînfricaţilor Irish & Music Pub-ului clujean, în vederea primirii aşa cum se cuvine a barzilor ieşeni care formează hoarda GOD.

Pentru mai multe detalii, privind activitatea trupei Whispering Woods, vă invit să accesaţi www.the-whispering-woods.com si www.myspace.com/whisperingwoodsband .

Si iată ca barzii s-au arătat la faţă! Nu bătu bine gongul ce slăvea juma’ de ceas peste cel de-al 21-lea al zilei, că cei 7 neînfricaţi ai Târgului, anume Eugen „Gelu” Lăpuşneanu (chitară solo şi chitară ritmică), Constantin „Castor” Lăpuşneanu (voce), Dan Radu „Dudu” Talpalariu (chitară ritmică), Ciprian Bogdan „Pomo” Pomohaci (chitară bas), Iulia Bostan (voce, flaut), Emanuel „Manu” Filip (clape) şi Ovidiu Punei (tobe şi percuţie) au dat drumul la gâlceavă! Revederea, după 10 ani, a aprigilor moldoveni cu blajinii ardeleni fu una pătimaşă, căci dorul arzător, cuprinzând ambele părţi, i-a încins, deopotrivă, şi pe cei de pe scenă, şi pe cei aflaţi în faţa ei. Primii şi-au cucerit publicul drept aliaţi, odată cu auzul acordurilor unor şlagăre, cum ar fi „Noaptea”, „Vodă Lăpuşneanu”, „Diabolus In Musica” sau „Here Comes The Night”, 11 la numărătoare, în total. Un ceas şi jumătate de încântare şi incantare, culminând cu interpretarea celebrei arii „Alma Mater”, semn că descinderea Lăpuşnenilor pe tărâm lusitan nu s-a lăsat fară urmări! Şi, tot ca semn, dar de cucerire, de data aceasta, publicul, plecându-şi frunţile şi rotindu-şi pleata în semn de preaslăvire şi preacucernicie a hoardei, i-a aclamat îndelung pe cei 7 bravi, într-atât de răsunător încât aceştia au descins din nou în arena de luptă, în ceea ce avea să constituie un abisal bis! Bucuroşi că au câstigat o nouă luptă, lăsată, însă, cu sentimente de bine şi din partea celora care au fost luaţi drept supuşi, cei 7 viteji care au speriat Estul au părăsit, triumfători, în plina glorie şi aproape că şi în adevărate râuri de lacrimi, ospitaliera scenă a Irish & Music Pub-ului clujean. Nădăjduim doar ca revederea reciprocă să nu mai întârzie vreme de încă un deceniu … de singurătate!

Pentru mai multe detalii privind activitatea trupei GOD, vă invit să accesaţi www.godthehorde.ro şi www.myspace.com/godthehorde 

În final, se cuvine să adresăm mulţumiri alese celora care întotdeauna ne zic un Welcome 2 Cluj extrem de primitor şi care luptă pentru redobândirea unei identităţi pe care Clujul, drept capitală neoficială, dar unanim recunoscută, a Ardealului, o merită fără îndoială!

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: