Skip to content

KRUNA 1 – ALTAR OF PLAGUES (IRE)

Iunie 17, 2011

Black Metal-ul a fost si este inca un fenomen controversat, cu multe derivate dar si deraieri de la linia strict muzicala. Unii doresc sa-l recunoasca doar prin mesajul textelor, altii prin expresivitatea muzicii sau exprimarea vizuala. Chiar daca in ultimii 15 ani Black Metal-ul nordic a cunoscut succesul absolut (DIMMU BORGIR, IMMORTAL, SATYRICON sau ENSLAVED find trupe ce aduna live si astazi usor mii de fani), radacinile acestui curent se trag din VENOM, BATHORY sau CELTIC FROST iar pionierii genului au fost europenii din MAYHEM, TORMENTOR, ROOT, ARCTURUS sau ROTTING CHRIST. A urmat apoi valul grecesc, norvegian si imediat cel suedez, insa acum toate tarile pot prezenta usor trupe de calitate al genului muzical in discutie!

Noua exprimare Black Metal ridica astazi la fileu provocari incredibile, prin impletiri de influente muzicale greu de anticipat acum 15-20 de ani.

KRUNA 1 propune tema INNOVATIVE BLACK METAL.

In urma cu 5 ani, in Irlanda, a luat nastere un grup muzical ce a reusit intr-un timp relativ scurt sa uimeasca fanii cu materiale exceptionale, cum ar fi EP-urile „Through The Cracks Of the Earth”„Sol” si „Tides” dar si albumul de debut „White Tombs”. ALTAR OF PLAGUES sunt acum sub contract CANDLELIGHT, casa de discuri britanica ce a lansat in urma cu multi ani trupe ca EMPEROR sau OPETH. Pe continentul american label-ul PROFOUND LORE se ocupa de editarea albumelor irlandezilor.

ALTAR OF PLAGUES imbina iscusit Black Metal-ul agresiv si rapid cu elementele Ambient, Atmospheric, Progressive, Doom Metal sau Post-Rock, piesele rezultate fiind foarte lungi si elaborate. Aceasta forma de Innovative Black Metal este deseori comparata cu prestatia americanilor de la WOLVES IN THE THRONE ROOM dar si cu alte trupe ce apasa pe pedala Post Metal.

In luna mai a fost lansat „Mammal”, un album spectaculos, care candideaza pentru cel mai interesant material Black Metal al anului. Trupa irlandeza a sustinut anul trecut un turneu in Statele Unite iar in Europa a socat audienta la editia precedenta a festivalului ROADBURN!

O recenzie a albumului poata fi citita aici:

http://www.kogaionon.com/ro/recenzii-kogaionon/altar-of-plagues-mammal

DonisArt a avut mai multe tentative de a-i aduce in Romania pe irlandezi insa muzicienii, dupa turneul din vara trecuta, s-au dedicat exclusiv muncii la noul album, refuzand orice alte oferte de a canta pe scena. Acum, ca albumul a fost scos, oportunitatea devine perfecta pentru trupa dar si pentru cei interesati sa vada la lucru un grup fantastic live!

Informatii despre trupa gasiti aici:

www.altarofplagues.com

KRUNA 1 se identifica prin „doua ore batute-n cuie” de Innovative Black Metal, incepand cu ora 19.30, in seara de 1 octombrie, in cochetul club bucurestean Kulturhaus. Pretul unui bilet este de 30 lei si poate fi achizitionat din reteaua EVENTIM dar si de la intrarea in locatie, in ziua evenimentului. Reamintim ca dupa ora 22.00 usile Kulturhaus se vor deschide pentru desfasurarea programului de club saptamanal, astfel ca reperele de timp propuse de KRUNAvor fi respectate cu strictete.

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: