Skip to content

AVATAR – intruchiparea metalului romanesc

iunie 3, 2011
tags:

Infiintata in anul 1996 in Craiova , trupa AVATAR este una dintre cele mai constante trupe metal din Romania. Inca de la formare, termenul definitoriu pentru  AVATAR a fost “reinventarea artistica”, pe care mizau exact pentru a indeplini standardele calitative ale pietei metal est-europene.

Evoluand din punct de vedere tehnic de la death metal experimental, compus pe primele demo-uri, au conturat in cele din urma la un death melodic, expresiv. In anii ’90 AVATAR a semnat un contract cu Bestial Records, una dintre cele mai mari case de discuri de atunci, alaturi de care au reusit sa vanda aproximativ 3000 de exemplare ale primelor doua  albume.

Dupa anul 2000 au cunoscut o promovare intense in Europa prin concertele sustinute. AVATAR au cantat la  Hellhammer Festival inSerbia alaturi de: PUNGENT STENCH, BEHEMOTH , InBattle, Equillibrium la Spring Metal Festival inAustria. In Germania au participat la festivaluri importante impartind scena cu trupe ca FLESHCRAWL, DIE APOKALYPTISCHEN REITER, ONKEL TOM, SOUL DEMISE, DEW SCENTED, BELPHEGOR, DARK FORTRESS, DESASTER si DEBAUCHERY.

AVATAR a deschis concertul MEGADETH, ROTTING CHRIST, SEPULTURA, CREMATORY si  SAMAEL din Romania.

Cum trupa AVATAR isi doreste doar locul intai, au facut un pas extrem de important pentru o trupa metal est-europeana. Au investit serios in calitatea urmatorului album,“Subjects Of The Same Suffering”, angajand un sunetist faimos: TUE MADSEN (Heaven Shall Burn, The Haunted, Aborted, Dark Tranquility, Behemoth, Cataract, Ektomorf ) sic el mai bun designer : Costin Chioreanu de la Twilight13media Studio (Grave, Ulver, Aura Noir, Psyopus, Absu).

Din anul 2010 AVATAReste reprezentata in Europa de casa de discuri italiana Alkemist Fanatix. Mai jos puteti urmari un videoclip oficial lansat  in noiembrie 2008.(Metalfan Records)

Componenta AVATAR:

 
Marius Popeangă – voce
Cătălin Diaconu – chitara
Cătălin Brînzan – bass
Marian Călin – tobe
Dan Scurtu – chitara
 
 
 

Cristina SOCACIU

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: