Skip to content

GUERRILLAS – armata metal

mai 27, 2011

Infiintati in noiembrie 2002 la initiativa lui Paul Opris (Godmode) si Cornel Cornea, prima linie fondatoare a trupei GUERRILLAS il va coopta apoi si pe Donca Damian (in prezent – Altar) la chitara si pe Jombi la baterie, formand intr-un timp record prima varianta a trupei Guerrillas si creand primele piese proprii.

In cautarea unor variante optime, are loc o serie de schimbari in componenta trupei. Astfel in februarie 2003, Lipovan Cristian (Antidot) il inlocuieste pe primul baterist, urmand ca Donca Damian sa fie inlocuit de  Calin Firtza  – “Calinutz” si Cristi Cristescu la chitare, iar  in toamna anului 2003, Sandu Toth se alatura trupei la baterie pe postul lui Lipovan Cristian. La scurt timp, Sandu Toth paraseste trupa, fiind inlocuit de Moca Razvan – “Bobby”. In noua componenta Guerrillas sustine o serie de concerte si primeste o succesiune de aprecieri pozitive.

Primul act oficials-a stabilit la data de 07.04.2004 cand Guerrillas semneaza un contract de booking si promovare cu Promusic din Cluj. Dupa cateva concerte la Bucuresti, intervine o noua schimbare de componenta prin plecarea lui Cristi Cristescu.

Urmatorul pas a fost finalizarea primului demo „First Strike”, inregistrari facute in formula Commandante Just la bass si voce, Calinutz la chitara si Bobby la tobe. Partile de baterie sunt asistate la mixer de catre Olive Vegh, iar de restul productiei se ocupa  Paul Opris (Godmode).  Din cele 7 piese inregistrate doar 3, cele mai representative,  ajung in forma finala si sunt incluse pe demo-ul “First Strike” care apare in luna august 2004. Dupa inregistrari  Bobby pareseste trupa fiind inlocuit de Levi (Altar).

Primele succese apar deja de la concertele din Rosia Montana (Fanfest 2004) si din Cluj (Terasa Gathering) cand li se alatura Levi Nagy la percutie, care da un plus de ritmuri tribale in sound. La concertul de la Terasa Gathering este invitat la platane Dj Xsub (Paul Opris) si la a doua chitara Stan Sergiu „Sergo”. La acest concert, considerat unul de referinta, Guerrillas este bisata de 5 ori. Sub aceasta componenta au loc inca 2 concerte, dupa care Levi, Calinutz si Nagy Levente parasesc trupa, Sergo ramanand pe baricade.

Lupta continua, anul 2005 reprezentand atat un an de cautari intense cat si de succese. Donca Damian revine pentru scurt timp la chitara. La festivalul „Underground” din Timisoara, trupa concerteaza cu numele de „Urban Guerrilla”, impreuna cu Sergiu, un baterist local. Dupa acest concert formula trupei se stabilizeaza prin venirea lui Tabacaru Eugen – „Jenci” (Spaz) la tobe. In Aprilie 2005 contractul cu cei de la Promusic se reziliaza.

Anul 2005 poate fi considerat un an cu o bogata activitate. Trupa participa la festivalurile din Periam si Rosia Montana, urmate de numeroase concerte in Cluj, Bistrita, Timisoara, Sibiu si Bucuresti. In Decembrie apare o editie speciala a demo-ului “First Strike” care marcheaza si lansarea site-ului oficial. La ultimele concerte din 2005 partile de percutie revin in sound-ul live al trupei Guerrillas prin cooptarea lui  Halmagyi Norbert – “Norbi”.

Intre 2006-2007, pentru prima data, pe langa concertele sustinute in  Romania, Guerrillas participa si la primul festival in afara granitelor si anume la Hunderground in Koszeg (Ungaria) onorand peste 50 de evenimente live de club si festivaluri; astfel Guerrillas au ajuns pe aceeasi scena cu Ektomorf, Subscribe, Superbutt, Cadaveres, Bron From Pain, Blind Myself etc. In 2007 au ocazia sa deschida pentru Sepultura la Bucuresti, fiind una din cele mai mari indepliniri.

In perioada 2006-2007 se incep si inregistrarile pentru primul album, si din nou schimbari de componenta. Norbert (percutii) paraseste trupa pentru a se dedica mai mult trupei sale „The Muhroom Story”, iar la inceputul lui 2007 este cooptat la cea de a doua chitara Adi „OQ” Neagoe.

Anul 2008 reprezinta debutul excelent pentru Guerrillas dupa un mini turneu ungaro-roman „Allied Foreces Tour 2008” alaturi de trupa Superbutt (HU) reusind astfel sa lanseze pe 11 aprilie primul material discografic intitulat „Guerrilla Spirit”. Odata cu lansarea albumului, trupa Guerrillas au pornit in turneul de promovare „Guerrilla Spirit Tour 2008” pentru inceput in Romania si Ungaria cuprinzand peste 30 de concerte.

Concertele de promovare a albumului de debut continua si in anul 2009 prin doua noi turnee: FIRST EUROPEAN STRIKE TOUR , in tari precum: Cehia, Slovacia, Germania si Ungaria si un turneu in balcani BALKAN ASSAULT TOUR 2009: in Macedonia, Bulgaria si Serbia. Anul se incheie cu cateva concerte importante in Romania alaturi de trupe precum PRO-PAIN, CADAVERES, INSANE, SUPERBUTT si BORN FROM PAIN.

In 2010 Guerrillas reuseste sa urce pe scena multor festivaluri din Ungaria, Germania, Serbia, Cehia alaturi de trupe precum The Haunted, Mnemic, Skindred, Madball, Cataract. In toamna urmand sa aiba o noua schimbare de componenta prin plecarea lui OQ (Adi Neagoe) si cooptarea a doi membri noi Andrei Aron la chitara in locl lui OQ si Marcu Dorin la percutii. In aceasta noua formula pornesc intr-un mic turneu in Germania si Olanda.

In anul in curs, Guerrillas a inceput lucrul la cel de-al  doilea album urmand ca spre finele 2011 acesta sa fie lansat. Totodata va continua seria de concerte mai mult in tara de data aceasta dar si cateva si in Ungaria si Germania.

Componenta Guerrillas:

Commandante – bass si voce
Sergo – chitara
Jenci – tobe
Andrei Aron – chitara
Marcu Dorin – percutii

Cristina SOCACIU

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: