Skip to content

CRONICA concert PILLFED, TARG3T, IMPLANT PENTRU REFUZ

Mai 27, 2011

Cu siguranta una dintre cele mai potrivite asocieri scenice, si printre cele mai echilibrate din punct de vedere muzical, atat stilistic cat si tehnic. Pe langa intensitatea si profesionalismul transmis, alte doua atribute mai rar intalnite la trupele romanesti s-au facut simtite: unitatea si spiritul de echipa.

Impact a avut (cel putin asupra mea) si locatia aleasa pentru a gazdui evenimentul: Spatiile RYMA – Alba Iulia; plasarea in sine plus beneficiile sonore intrinsece contribuind la atmosfera generala. Seara se contura in jurul unei probe de sunet ceva mai riguros indeplinita, dar si cu rezultat fonic pe masura personalitatilor trupelor, ceva proiectii, jocuri de lumini, si un public deja destul de nerabdator.

Astfel, o ora mai tarziu, in jurul orelor 22:00, zidurile Cetatii deveneau neincapatoare pentru multimea fanilor ce sfida vremea rece, incalzindu-se cu promisiunea ce chiar avea sa devina realitate: de a vedea un adevarat show!

Cetate sub asediu, cu PILLFED! Trupa alba-iuliana s-a impus printr-un metal modern bine individualizat; Sto asigurand solistici originale si riffuri de conceptie, frontmanul Lasc exprimandu-si expansivitatea muzical, liric si scenic, Mesa agresand melodios bassul, Allen dictand ritmul cu exactitate din sectiunea rezervata lui.

Printre temele interpretate s-au numarat: “Break”, “Fate”, “Restless”, “Words Can Kill”, \”The Clock\”, “Moshpit”, “The More I Carry”, insumand astfel o mare parte din albumul “Razor In The Pill” lansat la finele anului 2010.

Primul album Pillfed Razor in the Pill” – este disponibil acum in toata lumea pe iTunes si Amazon, in format digital. De asemenea, este disponibil in format CD, la pretul de 20 RON. Pentru achizitionarea discului, luati legatura cu pillfed_shop@yahoo.com / sau vizitati pagina oficiala de MySpace – http://www.myspace.com/pillfed

Această prezentare necesită JavaScript.

(Prim) debut concertistic pentru mine. Stafeta a fost predata formatiei TARG3T ce a dominat efectiv scena. Intreaga prestatie a stat la toate capitolele la fel. La fel de bine. Formata in Deva, trupa TARG3T s-a remarcat in ansamblu printr-o comunicativitate de apreciat, o interactiune cu publicul debordanta, iar in special prin maniera compozitionala complexa, non-liniara, structuri solicitante, infuzii poliritmice, si dinamica scenica.

Setlistul a cuprins: “Alone”, ”Stand Up”, “Povestea Oricui”, “Faceburn”, “The Left And The Right”, “Guilty”, “Never Try”, “I’m Done”, “Faith”, “Chemtrails”(tema ce m-a surprins subversiv de placut si pentru orientarea tematica… conspirativa).

Fara mixaje sau alte artificii, Myuz (voce), Bila (chitara), Dex (chitara), Mesa (bass-Pillfed), si Roby (tobe) au impus un standard prin aceasta aparitie live, motiv pentru care albumul in curs de finalizare se contureaza a fi mult peste asteptari. Legat de CD si alte subiecte TARG3T sper sa am ocazia sa revin cu detalii cat mai repede.

Asteptam si dubla “neofita” a serii – primul concert IMPLANT PENTRU REFUZ! La cele citite si ascultate anterior lipsea insa elementul “LIVE”, care, odata completat, a confirmat faptul ca IPR este o “trupa de detaliu”.

Vita (voce), Meshu (chitara), Bulbuc (voce), Pishta (bass), Freaky (chitara), Paul (tobe) au concentrat setul melodiilor alese in jurul albumelor “Monolith” (2007) si “Oameni Fara Fete” (2001) : “Tacere si Resemnare”, “Solitor”, “March To The End”, “Firecircle”, “Sidef”, “Mental”, “X”, “Break The Flow”, “Subzero”, “Messages To Gods”, “…In Interior”, “Relativ”, “In Soare Deschis” si “A Singular Call”, o noua tema ce va fi „implantata” cel mai probabil pe un nou album marca IPR.

Personalitatea IMPLANT PENTRU REFUZ s-a impus de la sine prin structura mai putin „canonica” a melodiilor, prin ritmica si inflexiunile variate, tonalitatile vocale si instrumetale diverse, naturalete si experienta scenica.

Din punct de vedere artistic, per ansamblu, tehnicitatea si originalitatea au fost ridicate la puterea a 3-a. Fiecare solist vocal a fost individualizat de interpretarea, modulatiile si prezenta scenica proprie; instrumentatia ampla a asigurat o fundatie echilibrata de agresivitate si melodicitate; in sfarsit un concert la care bass-ul s-a afirmat si si-a impus ritmul prin melodie; iar sectiunea ritmica in forta a imprimat schimbari de ritm interesante si jocuri sonore.

Cristina SOCACIU

Anunțuri
2 comentarii leave one →
  1. lowbass5 permalink
    Iunie 3, 2011 08:52

    BINE PUNCTAT!!! foare clar
    Bravo!

  2. Iunie 3, 2011 20:21

    Multumesc pentru „vizita” si apreciere!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: