Skip to content

OPETH si KATATONIA in premiera pe aceeasi scena in Romania

Mai 23, 2011

OPETH si KATATONIA, doua din revelatiile muzicii rock-progresive ale ultimului deceniu, vor canta pentru prima oara pe aceeasi scena in Romania pe data de 5 iunie, la Arenele Romane din Bucuresti.

Ambele formatii s-au format la inceputul anilor 90 in Stockholm, Suedia si au atras inca de la debut atentia publicului de metal si a criticii de specialitate prin muzica fara compromisuri, directa si dura in cazul OPETH si melancolica, cu versuri apasatoare, a trupei KATATONIA. Stilul muzical al celor doua trupe a evoluat de-a lungul timpului: OPETH a incorporat elemente de muzica progresiva in genul Dream Theater cu influente folk, blues, clasica si jazz, iar KATATONIA de muzica gotica si alternativa. Alaturi de Anathema, My Dying Bride si Paradise Lost, KATATONIA sunt considerati precursorii stilului doom/gothic metal.

OPETH a lansat pana acum 9 albume de studio, 3 albume live si 3 DVD-uri. Ultimele patru dintre ele au ocupat pozitii inalte in topurile Billboard si Heatseekers din Statele Unite. “Deliverance”, discul lansat in anul 2002 a castigat Premiul Grammy in Suedia la categoria “Best Hard Rock Album”, iar cel din 2008, “Watershed”, a intrat direct pe locul 1 in topul de vanzari din Finlanda. OPETH se afla in studio in acest moment unde pregatesc noi inregistrari, materialul fiind prevazut sa apara pe piata pana la sfarsitul acestui an. Cu ocazia implinirii a 20 de ani de activitatea OPETH a sustinut o serie de 6 show-uri, iar cel din Londra din data de 5 aprilie 2010 a fost filmat pentru DVD si lansat ulterior cu titlul “Live In Concert at the Royal Albert Hall”.

Discografia KATATONIA este compusa din 8 albume de studio, 7 EP-uri, 2 albume live, 2 compilatii Best of si 3 DVD-uri. Albumul “The Great Cold Distance” lansat in anul 2006 este cel mai bun material al formatiei, considerat de multi la data aparitiei o “bijuterie” muzicala, o productie excelenta din toate punctele de vedere, care intretine o atmosfera aparte. Nu mai putin de 3 piese au fost extrase ca single-uri, iar trupa s-a bucurat de o atentie neasteptata, dar binemeritata din partea presei si a publicului de peste ocean. Cu aceasta ocazie, KATATONIA a sustinut primul turneu in Statele Unite. Succesul nu a intarziat sa apara, iar dupa aproape 3 ani este lansat albumul “Night Is The New Day”, care primeste cronici pozitive si este apreciat in aceeasi masura ca precedentul.

Cele doua trupe au sustinut concerte in intreaga lume, fiind prezente de-a lungul carierei la cele mai importante festivaluri: Sonisphere, Graspop, Rock Am Ring si Rock Im Park, Wacken, Rock Hard Festival, Hellfest, Roskilde sau Sziget. OPETH a cantat pentru prima oara in Romania in anul 2009 la festivalul Artmania in fata a 5000 de spectatori, iar concertul KATATONIA de la Clubul Preoteasa din anul 2007 a fost sold-out.

Biletele pentru acest concert au fost puse in vanzare online la Eventim.ro si in retelele magazinelor Germanos, Orange¸Vodafone, Domo, in librariile Humanitas si Carturesti si pot fi achizitionate la urmatoarele preturi:

–       110 lei in fata scenei si 130 lei in tribune

Concertul OPETH & KATATONIA din 5 iunie 2011 este produs de One Event si Show Department.

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: