Skip to content

STILLBORN – Fara sfarsit…

Aprilie 29, 2011
tags:

In toamna lui 2008 s-au nascut primele ganduri despre o trupa noua, STILLBORN  iar cautarile pentru o echipa completa au debutat in scurt timp. S-a pornit alaturi de cativa prieteni, iar in ianuarie 2009 deja se intra pentru prima data in sala de repetitii. Primele piese erau conturate iar mai tarziu, pe acestea „le-au cantat, s-au bucurat de ele visand departe”. In cursul anului 2009 s-a schimbat componenta formatiei STILLBORN, iar in luna noiembrie au reusit sa urce pentru prima data pe scena. Inceputul anului 2010 a adus atat  noi concerte cat si alte schimbari in componenta trupei.

In anul 2009, STILLBORN sustine primele concerte alaturi de nume  mari ale scenei rock din Romania. In prima parte a anului 2010 mai au loc doua concerte de club in „Big Mamou“ si „Excalibur”. In iulie 2010 sunt inregistrate primele piese in actuala componenta, melodii care se regasesc pe EP-ul „Un nou inceput”.

La sfarsitul lunii iulie, mai precis pe data de 22, are loc primul concert in actuala componenta in club Mojo, eveniment care a adus un mare numar de admiratori si in cadrul caruia s-a lansat si EP-ul „Un nou inceput”, material ce contine trei piese: 1 – „De ce?“; 2 – „Un nou inceput“ si 3 – „Suflet furat“.

 

La invitatia celor de la McCann Erickson, pe 30 iulie, STILLBORN a sustinut un concert caritabil in cadrul evenimentului „McCann Garage Sale“. Pe data de 6 august STILLBORN s-a inscris la concursul „Maximum Rock – Suport Pentru Undeground” cu doua piese: „De ce?” si „Suflet furat”. Tot in luna august, piesa „De ce?” intra in RomTop-ul difuzat de City FM.

Grupul participa la festivalul „cLoverFest 2010”, desfasurat in perioada 27–29 august pe dealurile Muscelului, editie la care au fost prezenti peste sase sute de oameni.

La o saptamana dupa „cLoverFest“, formatia este invitata la festivalul „Padina Fest” din Muntii Bucegi, Platoul Padina, sa cante alaturi de nume mari din Romania: Les Elephants Bizarres, Kumm, Suie Paparude, Monarchy, Tapinarii, OCS. Festivalul s-a desfasurat in perioada 1–5 septembrie 2010 la peste 1500 de metri altitudine.

 In data de 12 septembrie 2010, formatia sustine un concert extraordinar in cadrul festivalului „Sarbatorile Cetatii Caransebesului”, manifestare unde este cap de afis alaturi de Voltaj. Sfarsitul lunii septembrie aduce o veste mare: STILLBORN este in finala „Maximum Rock – Suport Pentru Undeground”, eveniment ce va avea loc in „The Silver Church” pe data de 24 octombrie 2010, avand ca obiectiv „promovarea formatiilor tinere ce canta 100% live, indiferent de stilul ROCK abordat.”

In RomTop-ul difuzat de City FM pe 2 octombrie 2010, trupa STILLBORN atinge pozitia a cincea, fiind intr-o continua urcare, iar in data de 16 octombrie urca pana pe 2.

La inceputul lui octombrie 2010, grupul a intrat in „Studioul Trooper” pentru inregistrarea EP-ului, intitulat „Intr-un vis” .

Componenta STILLBORN:

Aura POHOATA – voce
Alexandru BOTEZATU – chitara
Robert MUNEAN – bass
Mihai DANCIULESCU – chitara
Catalin GURAU – tobe

CRISTINA SOCACIU
 

 
Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: