Skip to content

Să Revoluționăm geografia!

aprilie 15, 2011

Mutând Bucovina, vreme de 2 ore, la Cluj-Napoca!

Nu s-a petrecut pe data de 01 Aprilie, pentru ca totul să prindă contur de dumă, ci cu o zi mai târziu. www.welcome2cluj.com ne-a oferit această deosebită șansă, de a ne delecta, vreme de aproximativ 2 ore, cu una dintre cele mai cunoscute trupe românești, a cărei prezență concertistică în inima Ardealului constituie o premieră pentru ultimii 10 ani și a cărei escapade concertistice sunt extrem de rare în afara Moldovei şi a Bucureştiului. Aproximativ 200 de persoane au conștientizat, într-adevăr, că prezența în Cluj-Napoca a ieșenilor dela BUCOVINA este un eveniment cu care nu se vor reîntâlni pre curând.

O trupă mai potrivită, între trupele din Cluj-Napoca, nici nu cred că se putea găsi pentru a completa afișul. Astfel, deși ora trecută pe afiș pentru debut a fost 21:30, ILLUSION OF CONTROL au asediat scena Gambrinus Pub-ului în jurul orei 22:00. Huni (voce) și-a etalat, din nou, calitățile vocale potrivite pentru genul muzical abordat (progressive-black metal), István (la chitară bas și la voce) a fost și el la înălțime, cei doi dirijând practic prestația celorlalți 3 membri: Csaba (tobe), Osiszi (chitară) și Szabi (chitară).

Timp de aproximativ 45 de minute, Illusion of Control au reusit să atragă destul de multă lume în fața scenei, interpretând piesele: „Undone”, „Silent Madness”, „The Heart Collector” (Nevermore cover), „Downtrodden”, „The Departure”, „Dystopia” și „The Words Unspoken”. Şi-au încheiat prestația odată cu interpretarea piesei „Eaten” a celora de la Bloodbath. Un cover bine ales, pentru a le încheia prestația într-un mod mai brutal față de sonoritățile progressive care îi definesc atât de bine.

Pentru mai multe detalii privind activitatea trupei Illusion Of Control, vă invit să accesați: http://www.myspace.com/illusionofcontrolband

Această prezentare necesită JavaScript.

După aproximativ 15 minute de la încheierea prestației celora de la Illusion Of Control, pe scenă au apărut, după o mult prea lungă şi nemeritată aşteptare, concretizată în cei 10 ani în care Bucovina nu a mai ajuns pentru a cânta în Cluj-Napoca, Crivăţ (chitară şi voce), Luparul (chitară şi voce), Mishu (tobe), Maanu (claviaturi) şi Vlad (chitară bas). Vizibil emoţionaţi, în special în ceea ce îl priveşte pe frontman-ul Crivăț, aceștia au încins, în fața celor aproximativ 200 de spectatori avizi de sonorități folk metal şi de a-şi exterioriza adrenalina în ceea ce avea să constituie un adevărat dezmăț al energiilor înflăcărate, o adevărată petrecere, pe care au asezonat-o cu interpretarea pieselor: „Valea Plângerii”, „Bucovina, Inima Mea”, „Sunt Munţi Și Păduri”, „Vinterdoden”, „Țara De Dincolo De Vârfuri De Brad”, „Năpraznica Goană”, „Straşnic Neamul Meu”, „Luna Peste Vârfuri”, „Vuiet De Negru Izvor”, Straja”, „Sub Piatra Doamnei”, încheindu-şi prestația de la poalele Feleacului cu interpretarea piesei care dă titlul materialului discografic apărut anul trecut, anume „Duh”.

După o scurtă pauză, menită a familiariza publicului cu standul de merchandise, care a fost bogat întreținut cu tricouri, badge-uri, girlie-uri, dar nu numai, Crivăț & Co. au descins din nou pe scenă, pentru a mai delecta publicul clujean vreme de aproximativ 20 de minute. Și-au început cea de-a doua parte a prestației cu piesa „Mestecăniș”, iar, mai apoi, au oferit publicului clujean o premieră absolută în evoluția trupei: pentru prima dată în istoria lor, Bucovina au ales să interpreteze un cover. Și ce trupă putea fi aleasă mai bine decât Finntroll? De la aceştia, Bucovina au ales să interpreteze piesa Trollhammaren”, o piesă distractivă, în deplină consonanță, din acest punct de vedere, cu întregul concert. În fine, Bucovina a lăsat la latitudinea Măriei Sale – publicul să decidă ultimele 2 piese pe care acesta doreşte să le re-audieze, iar publicul a ales ceea ce era de aşteptat: „Strașnic Neamul Meu” si „Luna Peste Vârfuri”.

Cu greu şi-au putut lua adio cei 5 Bucovineni de la publicul clujean. Acesta nu mai contenea în a-i aclama, dorindu-și ca muzicienii să mai ramână pe scenă. Timpul din nou nu a fost, însă, aliatul nostru, nu al celora care aşteptau acest concert de-o viaţă. Nu ne rămâne decât să sperăm că cele spuse de membrii formaţiei după părăsirea scenei, anume că nu vor mai sălta Clujul în următoarele turnee pe care le vor întreprinde, nu sunt doar vorbe în vânt. Noi îi vom aştepta mereu cu brațele deschise şi cu un deț de ţuică!

Pentru mai multe detalii privind activitatea trupei Bucovina, vă invit să accesați: http://www.realm-of-bucovina.com/ și http://www.myspace.com/bucovina

Tudor Bolgar  (text & foto & video)

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: