Skip to content

HEAVY DUTY – trupa naturala la puterea 4

aprilie 15, 2011

Forjand in scena metal romaneasca inca din anul 2007, trupa thrash modern/death sibiana  HEAVY DUTY   a pornit ca hobby, prin nevoia membrilor ei de a se intalni si de a produce mult zgomot. Ca in occident, totul a inceput intr-un garaj, insa incet dar sigur acest hobby s-a transformat intr-o activitate serioasa, lucru care a facut sa aduca trupa Heavy Duty in atentia scenei underground locale.

De-a lungul existentei trupei s-au schimbat si cativa membri, cel mai adesea tobosari. Din 2008 trupa are o activitate mai serioasa si a trecut la creerea de compozitii proprii in momentul de fata repertoriul numarand nu mai putin de 8 piese apartinand genului thrash/death metal. Desi piesele trupei par destul de agresive, multe dintre acestea incorporeaza parti melodice care aduc un aer experimental.

“She Devil”, prima piesa semnata Heavy Duty, a insemnat iesirea din perioada de cover-uri a trupei si primul indiciu ca acest grup are propria identitate. “Face of Murder” compusa de chitaristul Andrei, este o piesa in care influenta thrash metal se simte probabil cel mai bine. Dintre compozitiile trupei mai putem aminti si “Hunting Ghosts”, “Manifest” sau “Martyr”, piese care completeaza repertoriul trupei.

Această prezentare necesită JavaScript.

Dintre concertele sustinute, in mare parte in Transilvania, cele mai importante au fost cel sustinut la Cluj alaturi de trupa Dirty Shirt, participarea la festivalul “Dark River Rock Fest” de la Sf. Gheorghe in 2009, participarea la primul festival de tatuaje din tara, “Transilvania Tattoo Expo”, Sibiu (2009), o performanta de exceptie in deschiderea  a probabil celei mai populare trupe de metal underground din tara, Truda in 2010, colaborarile cu cei dela Krepuskul, Bolthard, Sign of Agony si Necrovile, dar si participarea trupei la preselectia Ost Mountain Fest in 2010la Bucuresti.

Trupa a avut parte si de un mic turneu sustinut in cateva orase din tara sub egida ‘Do it Yourself’, a scos si un EP sub productie proprie si lucreaza intens la primul material discografic.

Trupa Heavy Duty poate fi vizualizata pe linkul de myspace: http://www.myspace.com/heavydutysibiu unde detine si o colectie de imagini din concerte, sedinte foto, filmari si piese inregistrate sub sigla Heavy Duty, materiale care se pot vizualiza totodata si pe link-ul de youtube.com: http://www.youtube.com/user/heavydutysibiu .

HEAVY DUTY  sunt:

Volvo – voce, chitara
Andrei – chitara
Marius – bass
Ove – tobe

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: