Skip to content

Tricouri morosene mânjite în inima Ardealului

aprilie 13, 2011

Pe 1 de Aprilie, moroşenii de la DIRTY SHIRT nu au fost puşi pe glume! Au onorat cu prezenţa în Irish & Music Pub-ul clujean pentru un concert făcând parte din turneul de lansare a DVD-ului „Dirty Shirt: Live In The Truck” (filmat cu ocazia Dirty Fest-ului organizat anul trecut în Seini-ul natal) şi de promovare a materialului discografic lansat anul trecut – „Same Shirt Different Day”. Turneul a mai bifat, deasemenea, şi oraşe cum ar fi: Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Sighetu Marmaţiei şi Zalău, dar şi două oraşe din Ungaria: Veszprem şi Gyor.

 Aşa cum era de aşteptat, playlist-ul pregătit de cei 6 membri ai Dirty Shirt-ului s-a axat pe promovarea compoziţiilor prezente pe acest album – un material cu un sound clar, unitar, tras pe tărâmuri franceze („Kallaghan Studio”)şi masterizat pe tărâmuri americane („West West Side Music”).

Revenind la eveniment în sine, acesta a debutat la ora 20:00 cu prestaţia localnicilor de la ALL ONE. Personal, a fost o premieră absolută contactul cu această trupă (nici măcar nu-i ascultasem acasă anterior concertului). Dar pot spune că primul contact a fost unul deosebit de atractiv şi, cu siguranţă, vor mai urma şi alte contacte cu această trupă. A fost unul dintre primele concerte ale trupei, dar acest lucru aproape că nici nu a fost sesizabil. Cu un Răzvan Bobeică remarcabil la voce şi de urmărit pe viitor, dar şi cu Vlad Sucală (chitară), Alin Iliescu (chitară), Daniel Şipoş (chitară bas) şi Mihai Cătună (tobe), cu toţii aflaţi în formă deosebită, ALL ONE au oferit, timp de aproximativ 45 de minute, momente agreabile celor mult prea puţini omuleţi care au semnat condica lor de prezenţă – în jur de 30 de persoane. Playlist-ul lor a cuprins piese cum ar fi: „No Remorse”, „Home”, „Burning Souls” sau „Choices”, dar si două cover-uri bine alese şi interpretate: „End Of Heartache” (Killswitch Engage) şi „Put Your Lights On” (Everlast).

În jurul orei 20:45, concertul ALL ONE a luat sfârşit, iar, 15 minute mai târziu, pe scenă au poposit cei 5 … 13RITUALS: Adrian Severin (voce), Vlad Bornuz (chitară), Mario Ioanici (chitară), Vlad Ciumofoaia (chitară bas) şi George Chereji (tobe). Aceştia au oferit un show, în stilul lor care tinde să devină inconfundabil, de aproximativ 45 de minute. Odată cu „Fuck You Enemy”, binecunoscutul cover după Superjoint Ritual, s-a mai adunat şi, apoi, şi animat publicul, care a reacţionat chiar mai bine pe ritmurile următoarei piese – „Bury Me In Smoke” (Down). A urmat un cover de … 6 secunde, care a constat în parodierea… parodiei S.O.D. – „The Ballad Of Nirvana”, care a consternat publicul. După această serie de cover-uri, 13RITUALS au continuat recitalul cu câteva piese proprii („Rotten Souls”, „Rituals Of Punishment” sau „Poverty”), încheindu-şi prestaţia odată cu interpretarea, în premieră, a piesei „Death Machine” – o compoziţie scrisă în mod special pentru a fi interpretată cu această ocazie.

Această prezentare necesită JavaScript.

Pe neaşteptate, am ajuns şi la momentul culminant al serii. În jurul orei 22:00,  Dan “Rini” Crăciun (voce), Robi (voce), Dan Prikop (chitară), Cristi Bălănean (chitară), Paul Novelli (chitară bas), Vlad Toca (baterie, voce) şi frontman-ul Mihai Tivadar (clape, chitară, voce) au pătruns pe scenă, aceasta devenind, dintr-o dată, neîncăpătoare pentru tot ceea ce avea să urmeze, întrucât, pe lângă cei şase, au mai luat loc pe scenă, pentru a da o tentă mai senzuală unor piese, şi două prezenţe feminine, inspirat plasate în spatele unor panouri luminate în roşu. Stilul lor aproape inconfundabil, care se situează undeva la interferenţa dintre hardcore, industrial şi folk metal, deşi pe mine unul m-a lăsat rece, a prins ceva mai bine la public, însă numărul celora care au ales să îşi petreacă seara zilei de Vineri în Irish & Music Pub s-a dovedit a rămâne constant în jurul a 50-60 de persoane – dezamăgitor pentru o trupă reprezentativă a genului pe care au ales să îl interpreteze, pentru o trupă care are 15 ani în spate şi o activitate discografică constând în apariţia a 9 materiale discografice, dintre care 2 full-length-uri. DIRTY SHIRT nu s-au dezminţit şi au oferit publicului clujean şi nu numai un show închegat, de aproximativ 75 de minute, care a cuprins piesele: “Manifest”, “Feel It”, “Luna”, “Jam What”, “East West”, “Sandu Porcu”, “Burning”, “Maramu Tribal”, “Tell Me Why”, dar și câteva interpretări ingenioase ale unor binecunoscute piese folclorice, cum ar fi “Cine Iubeşte şi Lasă” sau “Săracă Inima Mea”. Au încheiat concertul cu interpretarea piesei “Pitbull” – cover Emir Kusturica.

În jurul orei 23:15, DIRTY SHIRT au părăsit scena Irish & Music Pub-ului. Publicul a fost într-atât de dezinteresat de acest concert, încât aproape că a părăsit Irish & Music Pub-ul mai lesne decât au părăsit DIRTY SHIRT scena.

Tudor Bolgar (text & foto)

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: