Skip to content

Cronica Unherz – Unherzlich Willkommen

aprilie 10, 2011

Fara inima, asa se anunta albumul metalistilor, membrii ai trupei Unherz, cu toate ca doar piese precum Sünder vor dem Herr, Die Bestie si Dem Tod so nah sustin energic aceasta idee din punct de vedere al sound-ului.

Ritmul intens din piesa de “bun venit in adevarata lume heavy”, Sünder vor dem Herr, este un adevarat dus rece daca, inainte de ea, un posibil ascultator se delecta cu ceva mai soft..  Chiar daca initial da senzatia unei coloane sonore al unui film de animatie cu super-eroi, reuseste sa introduca auditoriul intr-o atmosfera alerta, pozitiva, in care transmiterea mesajelor se face direct, fara retineri.

Dupa o intampinare spontana, Die Bestie, mai impunatoare, aproape amenintatoare, trezeste spiritul malefic in orice ascultator de metal. Din pacate, este succedata de Zwanzigzehn, imnul Football World Cup, iar acest amplasament al piesei pe album are o consecinta usor dezamagitoare mai ales ca se produce in momentul in care astepti mai multa agresivitate de la niste nemti atat de hotarati si o voce guturala, atat de sobra. Therapie, desi promite in intro, nu reuseste tocmai un tratament care sa readuca in prim-plan atmosfera antrenanta din primele doua piese, iar Die Zeit heilt alle Wunden, personal mi-a amintit putin de intonatia vocalului de la trupa AB4 si de tentativele melodice „afterparty”.

Dem Tod so nah ar putea fi intrerpretata ca o gura de aer metalic proaspat intre Amok si Verschenkte Jahre, atunci cand atitudinea nemiloasa a albumului pare sa se fi transformat intr-una mai induiosatoare. O mica doza de mister adaugata fara a se pierde din tonul impunator si bine stapanit este introdusa cu succes in Inferno.

Unherz incheie albumul intr-un mod pasnic cu acorduri melodice, placute, increzatoare si riffuri bine plasate.

Per total albumul pare a materializa visul din copilarie al membrilor de a compune coloana sonora a unor filme cu supereroi, dar totusi sa le oferim un plus de credit celor de la Unherz si sa asteptam un nou material cel putin la fel de energic precum acest nemilos „Bine ai venit!”.

Nota : –

Piesa preferata: “Inferno”

Data aparitiei: 27 August 2010

Casa de discuri: Massacre Records

Componenta: Felix – voce si chitara, Andy – chitara, Locke – bass si voce, Bogi – tobe

Autor: Dana Morosanu

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: